Annons

Annons


Se och göra-måsten i Skaraborg

Kinnekulle där jag håller till på somrarna är ett perfekt ställe att stanna till om ni är ute och reser under semestern. Skaraborg är nästan omöjligt att inte passera om ni bilar i södra delen av Sverige, och här finns massor att se och göra!

Annons

1. Skara sommarland

Det här är ett självklart måste varje sommar. Vattenparken är otrolig och superkul för alla åldrar, avdelningarna med karuseller är inte jättestor, men alldeles lagom. Är det kallt finns våtdräkter att hyra, är vädret fint är det fortfarande aldrig så där trångt eller köigt att man tröttnar. Alla älskar Sommarland, så värt ett besök!

2. Slussa i Norrqvarn

Vandrarhem vid Göta Kanal-slussen i Lyrestad. Härlig restaurang med mini-sluss för barnen, när vi åt middag här för någon vecka sedan, kunde jag och Per sitta länge och babbla, medan barnen höll igång i timmar i det lilla sluss-systemet. Härligast om du reser med barn är förstås att övernatta i någon av svamparna eller stubbarna, och åker ni hit i augusti kan ni vara med och fiska kräftor på kvällen. Att stå och kolla på båtarna som slussar är också supermysigt!

3. Kinnekulle

Den sagolikt vackra kullen med trolska skogar ned mot Vänerns strand. Här kan du vandra, bada, besöka historiska platser, äta frukost på världens mysigaste café, spendera en dag i det här fantastiska naturreservatet eller åka Sveriges vackraste järnväg.

4. Lidköping

Älskar den här urtrevliga staden med många bra caféer och fin småstadsvibb. Sedan åker ni förstås till Läckö slott, äter lokal fisk på Spikens brygga och vackra Hindens rev.

5. Valle

I det här området växte jag upp och det är lite extra kärt! Varnhems kloster är historisk mark, de många sjöarna runt Lerdala är otroligt Astrid Lindgren-romantiska i sin skönhet. Missa inte Jättadalen (och passa på att dricka det iskalla och kristallklara vattnet i källan direkt ur berget, Eahagen och Silverfallen!

Välkomna!


9 kommentarer till “Se och göra-måsten i Skaraborg”

 1. Härliga tips!
  Vi passerade det området nyligt och det är så fint med alla öppna landskap. Kul att läsa mer om olika sevärdheter!
  Ha en fortsatt bra semester!

 2. Du beskriver även min vackra hembygd, gick i Lerdala folkskola som jätteliten. Det känns underligt och fint, nu när vi håller till på andra håll i världen till vardags.

 3. Jag kanske inte håller med om att det är nästan omöjligt att inte passera dessa trakter, men man blir lite sugen på att ta vägen dit. Många fina tips! Jag är lite tveksam till om någon tågsträcka kan vara vackrare än den från Kiruna till Narvik, som jag åkte i slutet av maj, men jag blir gärna motbevisad 🙂

  1. Att ”Sveriges vackraste tågsträcka” går här nämnde Hanna Fahl i en DN-krönika som ett exempel på Skaraborgarnas otroliga kärlek till sitt numera icke-existerande län. Av ren lokalpatriotism röstade de fram denna sträcka som vinnare. Jag som har åkt ganska mycket tåg genom Sverige och som är från länet själv ursprungligen ställer mig ganska frågande till vinsten.

 4. Jag har hört att ni varit i stan (Lidköping) av hängivna fans men jag har missat er tyvärr?! Annars hade jag sagt hej o berömt ditt arbete 😀👍🏼! Skaraborg är verkligen fint med mng vackra platser att besöka! Tyvärr blir man lite hemmablind efter mng år i samma stad. Tror jag skulle behöva ett besök i LA för att pigga upp mitt småstadsliv 😎⛱☀️!!! Kram 😘

 5. Flämsjön i mitt hjärta! Och allt annat du beskriver. Varnhems klosterkyrka är magisk (och bra café), och vägen som går från Timmersdala genom Valle, förbi Varnhem och bort mot Hornborgasjön och Falköping är mina drömmars väg. Blev tyvärr tvungen att lämna denna bygd för tre år sedan och längtar ständigt efter att se Kinnekulles distinkta profil på håll.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)


 Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar