Himmel så härligt! Kristin är här! Vi ska skriva på uppföljaren till vår kokbok Nyfiken Grön i dagarna sex. Och för er som kanske inte hört om detta förut, så är Nyfiken Grön en kokbok (Kristin lagar maten och står för recepten, jag skriver) för alla som precis som vi kände att vi ville äta mer vegetariskt men inte riktigt visste hur eller var vi skulle börja. Nyfiken Grönare fortsätter på samma tema; men den här gången fokar vi förutom på den vegetariska maten hur vi kan äta mer miljövänligt och mer resurssnålt genom att göra det mesta av det som finns i våra kylskåp. Helgens lunch är perfekt exempel på det! I kylen fanns en väldig massa grönsaker som började krokna och mjukna. Dem grillade jag på i ugnen! Blomkål, vitlök, zucchini, morötter. Sedan kokade jag upp snabbt med ajvar, tomatpuré och lite buljong och mixade ihop till en röra. Röran hade jag sedan i kylen hela helgen, och eftersom alla verkar bli hungriga och sugna på olika saker på olika tider är det ju supersmart med en sådan här bas tillgänglig. Remy ville äta den med pasta, till tjejerna lade jag den mellan quesadillabröd och rev över ost innan jag grillade i en grillpanna. Som vanligt ber jag er att äta mer med orden än med ögon. Jag har väldigt lite matfotograftalang. Men gott var det iallafall! Och bra, för jag behövde inte handla något, utan allt fanns hemma!