Det här med handla och framförallt slänga så lite mat som möjligt och att improvisera ihop middagar av det som finns hemma - har lite blivit en hobby för mig faktiskt. Det finns inget värre än att börja morgonen med att tomhjärnad försöka klura ut vad familjen ska äta till middag. Så det har jag slutat med. Istället ser jag till att alltid ha mycket grönsaker hemma - och sen kör jag på känn. Ett kul sätt att starta är att lokalisera vad som finns mycket av hemma, och sedan googla ordet för inspiration. Idag till exempel, fanns säkert åtta paprikor i kylen. Jag sökte på paprika och upp kom en väldig massa som inspirerade till rätten det sen blev. 1. Hacka lök och vitlök och ett par paprikor och fräs på i olivolja med lite timjan. Jag dundrade i en halv finhackad sötpotatis också. 2. Häv i tomatpuré, balsamvinäger, ajvar och buljong och låt koka upp. 3. Låt svarta bönor och kikärtor (eller vad för bönor eller linser du har hemma som funkar!) koka med ett tag. 4. Servera med ris eller bulgur eller liknande, och SUPERGOD smak-attack i en röra jag svängde ihop på creme fraiche, finhackad persilja och ganska mycket citronzest. Jag älskade det! Barnen sådär. De avskydde inte men åt kanske inte precis ihjäl sig. Men! Vem har sagt att de måste älska maten som serveras varje dag? Nä. Det måste de verkligen inte. Det blir ju bara krångligt, tråkigt och svårt att hålla på och äta barnanpassat hela tiden.