Håll i er, för nu kommer ytterligare en av mina oaptitliga matbilder! Så gott, men så svårt att fota på ett sätt som inte ser motbjudande ut. Hur som! När jag och Kristin gjorde vår andra kokbok Nyfiken Grönare för ett par år sedan - var temat att göra god vegomat av rester, att laga mat i säsong och att aldrig aldrig slänga mat. Vi var kanske lite före vår tid (den sålde väl okej, men hade gärna fått sälja mer!), nu däremot känns ju ämnet högaktuellt och boken finns tackochlov kvar! Jag lärde mig så otroligt mycket när jag jobbade med Kristin i dessa två böcker, inte minst skiftade jag helt fokus från att stirra mig blind på "vilken rätt ska vi laga ikväll"-tänket - till att inte tänka en tanke på middagen förrän man står med näsan i kylskåpet på kvällen och improvisera ihop av vad som finns där. En förutsättning är då förstås att alltid försöka ha mycket grönsaker hemma! Den goda men inte så vackra rätten ovan var middag igår. Hittade morötter, röd lök, vitlök, champinjoner och svarta bönor hemma. Stekte ihop allt med lite chili och persiljesalsa som fanns kvar från helgen. Hörde sedan på en massa grädde och åt med potatismos. Som korv stroganoff fast ungefär 100 gånger godare. Avskydde stressen av att planera för middagen förut, men sedan ett par år tillbaka är det istället en kreativ och (oftast) superkul stund med barnen i köket på kvällen. Och! Både Nyfiken Grön och Nyfiken Grönare är superbra böcker om ni är sugna på att börja äta mer vegetariskt hemma med familjen, och behöver lite inspiration och draghjälp!