Ni vet att detta med riktigt ja, nästan motbjudande matbilder tyvärr blivit nästan av min grej här i bloggen. Idag är inget undantag. Dessa ovan lade jag ca 0,5 sekund på per bild, då blir det inte bättre! Ni får som vanligt använda fantasin och vara glad för att jag åtminstone inte förskönar. Grön ärtsoppa! Vilket litet jäkla kanon-tips till middagsmat det är. Mjuka upp lök, vitlök, purjolök och andra gröna grönsaker ni hittar i kylen i en stor kastrull med lite olja och chili flakes. Jag hade även i svartrot som låg och skräpade längst in i kylen, är ju inte grön, men, eh vit? Sitt namn till trots. Jag tror själva grejen är att inte blanda in för mycket andra starka färger, utan hålla sig till grönt och ljust så att soppan blir så där pigg och fin! Drutta sedan i en säck med frysta ärtor, jag tog en stor påse, och fyllde på med ca en liter vatten och buljong. Koka ca 10 minuter och mixa sedan soppan slät. Häll på valfri slags grädde, smaka av med mycket salt - klart! Det var blev en total kylskåpsrensmiddag detta - så till soppan åt vi smashed sweet potatoes. Sötpotatis som kokas, mosas med en gaffel, gojsas ihop med vitlökssmör och parmesanost och sedan grillas snabbt i ugnen. Stekte även på lite bacon och en stor skogschampinjon som låg ensam och nära att ge upp i kylen, som fick bli lite strössel och smak till soppan. Vi äter i och för sig nästan alltid middag så här, skojar ihop av det som finns hemma, men alla borde göra det åtminstone ett par dagar i veckan, för det finns klart inget bättre sätt att bli av med små matslattar och slippa slänga något alls!