Ni vet att jag helt ofrivilligt gjort det lite av min grej att vara världens kanske sämsta matfotograf? Ska jag fota mat - ja då kan man räkna med att det ser genomvidrigt ut! Och denna ovan är inget undantag. Men smakar gott gör det! Detta lagade jag härom dagen: Shakshouka - vilket är ett slags ratatouille med ägg i. Och ratatouille är ju en sån där fantastisk rätt som slukar en massa kylskåpsrens. I den här hackade jag med lök och vitlök i en massa extremt god olivolja, sedan i med zucchini och morötter i bitar. Hackad grönkål också! Och paprika. Lite allt möjligt som låg i grönsakslådan och skräpade helt enkelt. Sen fick det putta länge med lite vitt vin och spicy ajvar. Efter ett tag hällde jag över en burk körsbärstomater. Och lite mer olivolja. När allt puttrat nära någon timma gjorde jag som gropar och knäckte i ett år ägg som fick stelna långsamt. Jag åt det sedan som det var med en massa parmesan över, men tänker att det nog också är jättegott till ris! Se där! Dagens (eller morgondagens?) middagstips!