Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Snuttefilt

Man får ju skapa sig små livbojar att hänga upp livet runt. Så är det väl i och för sig jämt, men under det senaste – ja året snart?? – har det blivit ännu tydligare hur viktigt det är att skapa stunder i det lilla, men se dem för det stora det är. Okej, här är vad som hållit mig på bra humör och glad de senaste månaderna.

Annons

Brasa. Inne. Ute. Ensam, med flera. En brasa är som att titta på havet. Meditativt och lugnt för hela själen.

Annons

Skogen. Är det inte helt otroligt vad beroendeframkallande det är med natur? Och vad bra man mår! Inget nytt med det, men vad tydligt det är att så många fler upptäckt det den senaste tiden.

Låååångsam matlagning. Och ganska mycket ätande.

Planera resor. Hänga på airbnb, leta hotell, läsa på om olika platser. Drömma om saker som ska ses och göras i en framtid.

Läsa! Kanske den bästa grejen med pandemin på ett personligt plan är hur mycket den fått mig att växla upp läsandet. Jag läser minst en timma varje kväll och det är ärligt talat så mycket bättre än det menlösa scrollandet som är så lätt at fastna i. Gud vad mycket bra böcker jag läst på sista tiden!

Annons

Sist och på tal om scrollande: Auktionssajter. Begagnatshopping. Second hand-kläder. Det. Är. Inte. Rimligt. Hur mycket tid jag lagt på att leta upp saker, och sedan ööööveerväga i timmar eller dagar för att oftast i slutändan ändå inte köpa. Oklart varför jag gör detta. Men det känns bra?

Ni då? Corona-snuttisar?

5 kommentarer till “Snuttefilt”

 1. Renee skriver: 13 januari, 2021

  Skriv gärna om böckerna du läst!
  Kul med bokrecensioner och tips!


 2. Marie skriver: 13 januari, 2021

  Så mysiga snuttisar! Blev inspirerad. Min är nog att ”ta kvällen” tidigt, långa nedvarvningar i soffan tillsammans innan läggdags. Passar bra ihop med mörkret just nu.


 3. Renee skriver: 13 januari, 2021

  Skriv gärna ett inlägg om böckerna du läst senast!
  Kul med nya boktips!


 4. Sofia skriver: 13 januari, 2021

  Skulle faktiskt önska ett inlägg med massa boktips!


 5. Alex skriver: 14 januari, 2021

  Hej! Så himla mysigt och fint!! Vi tittar mycket på hus byggda under samma tidsperiod men i Göteborg. Något som nästan alltid får en att rygga tillbaka är att de ofta har höga halter av radon, har läst på och förstår att det går att ventilera bort men blir ändå helt osäker då det är ett ämne jag egentligen inte kan nåt om. Min fråga är egentligen om det även kan ha varit så här med och ni har nåt supersystem för att få ned värdena? Eller så har ni helt enkelt sluppit problemet helt, tänkte att jag chansar och frågar iaf så kan men får svar på ett sätt man förstår 🙂 Eller så vet nån annan.
  Ha en fin dag!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/helgens-mobilbilder/