Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons
Annons

Plus och minus: Gröna Lund i pandemitider

Annons

I lördags hade vi förbokat biljetter till Gröna Lund – för att se hur en nöjespark kändes så här både efter i pandemitider – och här kommer utlåtandet:

Plus

Att se Stockholm högt upp från en karusell i juni var ännu mer otroligt än vanligt. Helt klart är det så att vi ju uppskattar saker – som ett nöjesfält – som man kanske tidigare tog lite mer för givet,  på ett helt nytt sätt nu – och det är inte dumt alls. Lite att-vara-barn-på-nytt-känslan i det pirret?

Annons
Annons

Korta köer! Eftersom nöjesparken har begränsat mängden besökare var det verkligen väldigt behagliga kötider, jämfört med hur det brukar vara. Inga problem att få restaurangbord och även de mest populära attraktionerna hade som max 40 min, oftast mycket kortare. Man hann verkligen åka allt man ville!

Det fanns bara ett biljettalternativ – en biljett som gav fria åk till allt i parken. Jag kan absolut tycka att det är fördel att inte trassla med kuponger, alternativt köpa dyrt åkband och sedan ändå bara hinna åka fyra attraktioner på grund av groteska kötider.

Kösystem var proffsigt Corona-säkrade med plexiglasskivor och träväggar mellan fållorna.

Minus

Det enda biljettalternativet blir förstås en dyr historia för dem som är med mest som sällskap. Å andra sidan har jag full förståelse för att parken måste se till att ta in bara fullt betalande besökare när antalet är så begränsat. Är du typen som gillar parken mer än åken, ska du kanske överväga priset?

Annons

Hur ska man någonsin kunna gå på grönan igen och acceptera de gamla vanliga köerna?

Tiden är begränsad. Vi valde eftermiddagspasset och hade entre mellan 16 och 22. Det räckte i och för sig, med tanke på att köerna var så korta och vi verkligen fick åka mycket, men det blir ju lite på bekostnad av friheten att kunna välja själv.

Förbokningen råkade ju vara toppen rent vädermässigt de här gången, men lite deppigt blir det kanske om man förbokat till en dag i juli som sedan visar sig vara sommarens blötaste? Men då får man väl helt enkelt förbereda sig med rätt kläder tänker jag?

På det stora hela: Helt underbart att kunna göra sådana här grejer med familjen igen! Barnen älskade det verkligen! Och Gröna Lund – vilken otrolig nöjespark vi har i huvudstaden alltså. Återkommer till punkt 1: Att sitta högst upp i en berg och dalbana – sekunden innan man rusar nerför en brant, och se hela staden i sitt vackra sommarljus under sig är minnen för livet!

 

Annons

2 kommentarer till “Plus och minus: Gröna Lund i pandemitider”

  1. Annika skriver: 8 juni, 2021

    Dottern var där på premiärdagen och de hade aldrig mer än 5 min kö till nån attraktion sa hon. Äntligen lite valuta för pengarna vi lagt på hennes Guldkort säger jag.


    1. Cecilia Blankens skriver: 13 juni, 2021

      Ja! Håller med, det var bästa Grönan-turen någonsin.


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/mina-basta-tips-sa-moblerar-du-med-begagnade-mobler/