Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons
Annons

Mina bästa tips: Så möblerar du med begagnade möbler

Fick den här frågan i en kommentar här i bloggen:

Annons

Jag har en liten förfrågan som jag tror du skulle kunna va helt rätt person att ge lite tips kring. Jag och min man har precis flyttat tillbaka till Sverige från Kanada och letar hus. Vi kommer behöva köpa mer eller mindre allt nytt (skickar över lite grejer från Kanada -böcker, porslin etc.) Då ett helt hus så småningom ska fyllas så undrar jag om du har några bra tips på HUR man letar på blocket och liknande sidor? Blir så överväldigad och känner att jag inte hittar någonting. Har ju lyxen nu att kunna leta lite och vill gärna kunna göra lite bra deals och hitta unika saker. Vore så tacksam för tips!

Annons

Okej, här kommer mina bästa Blocket-tips!

Annons
 • Förstår absolut känslan av att bli överväldigad, det finns mycket fint där ute! Det du måste göra är att sätta upp ramar för dig själv, vissa gillar att göra moodboards, jag gör oftast mentala visioner som jag spar i skallen. Du har säkert ett sätt du själv gillar! Det kan handla om att smalna av i färger. När vi renoverat vårt hem så har jag genomgående i huset hållit mig till många gröna och bruna nyanser till exempel. I vissa rum kan sedan skapa egna färgskalor. Hittar du en gul soffa kan det ju till exempel var snyggt att plocka upp den gula färgen i ett konstverk på väggen och så vidare. Så. Avgränsa dig!
 • Samma gäller med möbler. Jag gillar till exempel oftast det mesta som både Dux och Swedese gör, samt vissa namn och varumärken inom konst, lampor och porslin – du kan säkert hitta dina egna favoriter och det kommer du att göra så småningom om du hänger mycket på auktionssajter och på blocket och tradera. Med tiden utkristalliserar sig namn, varumärken eller tidsepoker som du återkommer till och fastnar för – då vet du att det är här du ska centrera din sökning och hålla dig främst!
 • Leta i din barndom! Kanske hade dina föräldrar eller något annat hem du trivdes i som liten en viss möbel eller tapet eller färg som du gillade? Då är chansen mycket stor att något i dig kommer trivas lika bra med det som vuxen! Kära barndomsminnen/färger/material/möbler kan vara en MYCKET bra källa att utgå från för att skapa ett hem som känns varmt och personligt.
 • Håll dig till en röd tråd! Det är väldigt lät att  inredning börjar spreta på ett sätt som till slut bara känns rörigt. Försök hålla dig till din moodboard – och hittar du något du gillar massor men som inte riktigt passar in, kan det vara bra också. Ett härligt rum måste alltid ha en ”piece” som känns lite off, annars blir helheten lätt tråkig och hotell-lik. Men det ska kanske inte vara för många off-a saker i ett rum, då tappas den grejen. I det fallet får du skaffa en sommarstuga och ösa in allt knäppt och konstigt som du gillar men som inte passar in där – i sommarstugor gäller helt andra regler. Där ska inget matcha och allt kännas huller om buller för mesta möjliga själsliga avslappning haha.
 • Sist! Have an open mind. Det gäller att ha sin vision tydlig i de stora penseldragen, men att samtidigt vara öppen för vad som kan passa in och därmed känna sig flexibel är det gäller detaljer. Lås inte fast dig på att att MÅSTE vara på ett visst sätt, utan foka på helheten, men se möjligheten i det som dyker upp. Kanske blir det något annat än det du tänkt dig, och kanske blir det faktiskt ännu bättre?
 • Ta chansen! Ser jag något jag gillar och tror på så slår jag ALLTID till (om priset också är ok vill säga). Det går liksom inte att ångra sig sen, då hinner någon annan före. Visar det sig att möbeln inte passar säljer man vidare, lätt som en plätt!

Annons

Annons

De övre bilderna är från vårt hus i Sverige, de nedersta från vårt hus i LA. Det mesta i möbelväg är köpt på loppisar och auktion,

 

Annons

2 kommentarer till “Mina bästa tips: Så möblerar du med begagnade möbler”

 1. Helena skriver: 7 juni, 2021

  Så generöst genomtänkt och tipsat! Bra med en guide till hur man kan börja tänka och tänka om när det gäller inredning och garderob:)


 2. Victoria skriver: 9 juni, 2021

  Så bra tips! Tusen tack! Let the shopping begin!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/tipsar-tisdag-temabadklader/