Bonnie stackarn åt i stort sett bara burkmat från halvåret och tills hon blev så stor att hon kunde äta samma som oss vuxna. Jag säger stackarn, för själv skulle jag aldrig komma på tanken att peta i mig den där rätt läskiga sörjan som gömmer sig i de där burkarna. Med Rio var jag en präktigare morsa som kokade små babyrätter och frös in. Hon åt kungligt i jämförelse med storasyrran får man nog lov att säga. Nu menar jag verkligen inte att skuldbelägga dem som ger sina barn burkmat. Jösses nej. Det är ju onekligen genialiskt det där med att ha maten i burk, värma och vips är middagen klar. Men med andra barnet kom jag på hur himla lätt det var att faktiskt laga egen mat, och särskilt när man ändå stod i köket varje dag och fixade krubb till övriga familjen. När Bonnie var så där liten bodde vi fortfarande i stan och jag och Per var mer hämtmatsfolk än typerna som lagade själva. Och jag är inte säker men har en känsla av att Bim bim bap inte är ultimat föda för en sexmånaders bebis. Så medan vi åt koreanskt fick Bonnie sina burkar. Hur som helst tycker jag verkligen att ni ändå ska testa att laga babymaten sjäva. Det är lättaste plätten i stan och det blir ju så sabla gott alltså. Jag fick en bok i lådan härom dagen från Pernilla Henriksson och Caroline Rask skrivit. Mosa Mixa Mumsa heter den. Så här står det i baksidestexten (apropå mamtreprenörer förresten): "Caroline och Pernilla träffades i mammagruppen och upptäckte snart att de hade flera gemensamma intressen. Barn, god och näringsriktig ekologisk mat och vikten av ett socialt liv, mitt bland alla måsten. Det gjorde att de snart fann sig tillsammans i köket där de experimenterade för att hitta recept som barnen älskade, som var näringsriktiga och ekologiska och som kunde frysas in så att man alltid hade mat snabbt tillhands. Resultatet blev en receptsamling som spred sig i umgängeskretsen och som nu nu även du kan ta del av. En bok som både kommer ge era barn god mat och underlätta i er vardag." En kokbok för bebisar! Perfekt att ta till när fantasin tryter! Själv hade jag ett recept till Rio som gick varmt; minns inte exakta ingredienserna men typ torsk, sötpotatis och ärtor. Koka. Mixa. I med smörklutt. Svingott. Och när hon var pytteliten var palsternackspuré med smör en storfavorit. Hälften åkte ner i min egen mage. Så väldigt, väldigt smarrigt. Om ni går in på Mosa Mixa Mumsa-bokens FB-sida och lajkar allt ni har kan ni förresten vinna ett ex av boken!