Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Koka lasagne på en spik

Något som fått ta betydligt mer tid än vanligt under helgerna den här hösten är matlagning.

Idag har vi hängt i köket en större del av dagen. Rio gjorde en helt fantastisk grön ärtsoppa, och jag en gryta på gamla grönsaksstumpar, bönor och tomater, som jag tänker ska ner i en vegetarisk lasagne senare i kväll. Och gör man då egna lasagneplattor av hemmagjord pastadeg så har man ju slagit ihjäl ännu lite mer tid! Och fått en ännu godare lasagne på köpet.

Annons

Men poängen: att ha så stora barn att man kan laga mat i köket sida vid sida. Pirrade till av lycka i den lilla stunden nyss!

Annons

Och helt enligt min matbildstradition får ni nu en oerhört ostajlad bild på grytan.

7 kommentarer till “Koka lasagne på en spik”

 1. Marie skriver: 5 januari, 2021

  Hade grillad paprika och gröna linser i lasagne förra veckan. Klickade creme fraiche och toppade med mozzarella. Så gott!


  1. Sandra skriver: 6 januari, 2021

   Det lät jättegott 🙂


 2. Millis skriver: 6 januari, 2021

  Blev toksugen på veglasagne nu och har nog alla ingredienser hemma dessutom. Blir helgens meny 🙂


 3. Elin skriver: 8 januari, 2021

  Förlåt, jag kapar denna tråd för jag bara mäste fråga var er underbara persiska matta kommer från. Den som man ser i inlägget du gjort om era lampor. Ett inlägg som jag sparat för inspo eftersom vi precis flyttat till ett 60-tals hus och gillar din stil. Kollade igenom det inlägget precis igen men kan bara då se den underbara mattan. Hade passar perfekt i vårt vardagsrum som vi målade ljusljust rosa i somras. Det är liksom lite rosa i er persiska matta va? Ser ut så på bilden iallafall.
  Blir så glad om nån vet vart den kommer ifrån.


  1. Cecilia Blankens skriver: 8 januari, 2021

   Jag fyndade den för ett löjligt pris på Blocket! Sån flax alltså!


   1. Elin skriver: 9 januari, 2021

    Typiskt!


   2. Elin skriver: 9 januari, 2021

    Typiskt! ☺️


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/nu-och-framat/