Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons
Annons

Klädkod: känn dig skitfin!

Jag vill säga två saker: 1. Det är inte alltid ens självbild stämmer med verkligheten 2. En sak som blir tydligare ju äldre man blir är att ens stil och smak blir mindre och mindre rörlig och påverkbar.

Annons

Jag ser nog mig själv som en person med lätt äventyrlig stil och som gärna slänger på mig en blåsa när det är fest eller dags att klä upp sig. Men i verkligheten gör jag det väldigt sällan, utan det slutat i 9 fall av 10 så här. Jeans + någon slags skjorta eller topp; en cool sko – kanske en bekväm klack? – en cool jacka och så läppstift i oftast matt orange; ibland cerise eller lila.

Annons

Alltså i stort sett exakt samma kläder jag har nästan jämt – plus klacken och läppstiftet. Lite tråkigt kanske; men också okej? Så väldigt svårt att ha kul och slappna av tycker jag, om man inte känner sig fin och bekvämt som sig själv! Det borde egentligen vara klädkod på varenda bröllop och storfest: Klädkod: Klä dig så att du känner dig skitfin!

7 kommentarer till “Klädkod: känn dig skitfin!”

 1. Åsa skriver: 10 juni, 2021

  Grym klädkod😄 Förstå vad många som andas ut när man får den koden. Bekväm i sina kläder är a och o,då kommer det allra mest klädsamma fram med det – leendet😀 Klyschigt men ack så sant. Du lyckas alltid få till ngt extra och skulle kunna trolla med 10 stilar på fyra plagg känns känns det som🌟🌟 Tack så mkt för fint tips på städprodukter, uppskattar alltid dina tips om tvätt och städ, har följt flera och använder bikarbonat, ättika, citron till allt möjligt🤗


  1. Cecilia Blankens skriver: 13 juni, 2021

   Ja men eller hur? Visst blir man liksom mycket snyggare när man KÄNNER sig snygg (och bekväm)?

   Tack snälla för snälla komplimanger!


 2. Elisabeth skriver: 11 juni, 2021

  Gillar din klädkod!
  Det skulle vara både roligare & mer spännande med sin egen klädkod.
  Perfekta icebreakers! Dessutom vänligare för plånkan och miljön<3<3


  1. Cecilia Blankens skriver: 13 juni, 2021

   Ja! Överlag tycker jag att både mode och kläder skulle må bra av mindre ängslighet, prestige och regler och mer glädje och kul!


 3. Ewa skriver: 14 juni, 2021

  Tycker man får en 100% mer hållbar garderob om man kan använda sina vardagskläder till fest! Vem orkar samla på sig festkläder som får hänga i garderoben mestadelen av året? Kläder ska användas och jag blir mycket gladare när jag slänger på min paljettjacka på en middag på stan en helt vanlig onsdag. Och som du säger, man ska känna sig som sig själv men jag tror också vi i Norden överlag behöver bli mindre ängsliga kring kläder. It’s just clothes! Gillar verkligen din attityd kring det hela!


  1. Cecilia Blankens skriver: 14 juni, 2021

   Ja men håller med! Härliga kläder ska ANVÄNDAS!


 4. Lina skriver: 15 juni, 2021

  Såå fint. Vart kommer byxor, topp & jacka ifrån?


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/plus-och-minus-grona-lund-i-pandemitider/