Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons
Annons

Kanotsemester i Tiveden

Semester! Kanske den bästa uppfinningen människan hasplat ur sig ändå? I år bestämde jag och Per att vi för första gången (?) skulle få till en egen semester. Bara han och jag, och lite mer än bara en natt borta. Lite mer tid än så. Jag är en person som älskar allt vad natur och friluftsliv heter, det gör inte min man Per. Inte att han är direkt motståndare, han är mer bara den bekväma sorten. Ogillar kryp, uppskattar toaletter och en skön säng. Den perfekta mötesplatsen blev Glamping!

Annons

Tiveden är en av Sveriges 30 nationalparker – vi har varit här förut, det ligger nära vår sommarstuga och centralt i södra delarna av Sverige – lätt att ta sig till för oss! Otrolig natur och fantastisk vandring för den som vill – men denier gången skulle vi paddla kanot. Ösjönäs ligger centralt i Tiveden och är det perfekta stället att utgå från. Här köpte vi ett safari-paket – två nätter i riggat tält med ordentliga sängar, precis vid sjön – helpension och kanot ingick. 

Annons

Annons

Första eftermiddagen efter att vi checkat in låg vi mest och läste, tog tupplurar och hade det väldigt skönt. Och lugnt. Det där att kunna prata i hela långa meningar, att inte behöva ta ansvar för något och att inte behöva tjata på något barn om varken tandborstning, skärmtid eller att inte bråka med sin lillebror. På kvällen åt vi gemensam middag vid matplatsen runt huvudbyggnaderna – jättegod mat var det också!

Annons

Efter att vi vaknat och yogat en sväng på morgonen tog vi ett dopp och hämtade sedan vår kajak. Paddlade iväg över den stilla sjön, hittade en liten ö där vi gick i land och låg och solade och läste. Ösjönäs hade ordnat med lunchpaket som vi åt på vår rastställe också. På eftermiddagen hemåt mot tältet i kajaken igen. Sedan en repris på dagen innan: tupplur, läsa böcker, prata och planera. Det var en så otroligt mysig, skön och underbar semester. En investering i oss inför hösten och vardagen med allt vad det innebär.

Annons

Hett tips på underbar minisemester med massor av vila! Såg att det fanns lediga datum kvar både i augusti och september om suget blir akut – och det borde det bli – detta vill ingen missa!

2 kommentarer till “Kanotsemester i Tiveden”

  1. Cecilia skriver: 26 juli, 2021

    Åh vad härligt med ceciliainlägg! Längtat😍


  2. Sandra skriver: 26 juli, 2021

    Så härligt att läsa dina blogginlägg igen! Jag är nog mittemellan dig och Per och hade absolut kunnat tänka mig detta glamping🍃💦💫


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/hitta-din-nya-unika-servis-pa-loppis/