Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Jag älskar er, har jag sagt det?

Härom dagen dök det upp en liten (vänlig och mycket fin, så är det ju faktiskt nästan alltid här och det är jag så glad för) diskussion i kommentarsfältet som kortfattat handlade om samarbeten och er och min inställning till dessa. Jag menade att från min sida kan jag bli lite tjurig när folk ba buuuu så fort jag gör ett samarbete i bloggen, men samtidigt tycker det är rätt najs att hänga här (och på andra ställen, får man anta) utan att behöva betala något. Jag kan ju inte skriva gratis, menade jag? Och sen har jag tänkt på det där och haft en liten klump i magen och oroat mig för att det kanske uppfattades som att jag egentligen vill vara någon annanstans, göra något annat, men inte detta. Inte blogga. Inte om jag inte får betalt iallafall. I nästa tanke bannade jag mig själv och min egen kvinnofälla som ändå lite någonstans skäms över att jo, klart jag vill ha betalt för jobb jag gör, även om den är bloggen nu varken är det snyggaste man sett, det smartaste man läst eller det mest bildande i bloggväg. Det är ju kanske iallafall trevligt? Och inspirerande emellanåt?

Annons

Men så bestämde jag mig i allafall för att landa i ett litet kärleksbrev till er. Jag älskar att ni hänger här. Att ni kommenterar, tycker till, är där i det tysta eller bara dyker upp ibland. Det är en fin liten gemenskap som jag hoppas ni känner inte bara är envägskommunikation utan att den här platsen även om det nu är jag som skriver till stor del skapas av oss tillsammans.

Annons

Med det sagt så ja, efter drygt 15 års bloggande med inlägg flera gånger i veckan så har det absolut funnits stunder när inspirationen trutit. Och det kan jag lova er att det inte är inte precis en fet lön som fått mig att ända kravla mig upp ur döhålet och skriva några poster till för att till slut faktiskt hitta suget igen, nej bitvis har ”lönen” varit ingenting, ibland pinsamt usel och andra gånger helt okej – utan det är NI som gjort att jag ändå stånkar på här. Vecka ut och veckan in, relationen med er och den här bloggen är en av de längre relationerna i mitt liv inser jag nu? Så tack för allt, för att ni är här och för att ni ger energi och för att ni är så snälla. Jag tycker så mycket om både er och den här lilla platsen i världen!

 

21 kommentarer till “Jag älskar er, har jag sagt det?”

 1. Annika skriver: 2 november, 2020

  Hur konstigt den än låter så är det här min första kommentar på en blogg i hela mitt liv. Då har jag en Instagram som är högst levande med ca 90 tusen följare.
  För mig är det ett jobb i jobbet..många yrken idag behöver en blogg eller IG sida. Gudarna ska veta att det tar tid att underhålla sociala medier och är det något jag brinner för att vi måste ta betalt för det vi gör. På något märkligt sätt att tidningsläsandet flyttats till sociala medier där allt från mode till bullbakande kan läsas gratis. Mitt första betalda inlägg gjorde mig så nervös att jag fick ont i magen. Det tog mig ca 5-6 timmar att fixa bild, text fnula med hur det gick till med länkar mm..vad fick jag betalt? 500kr..och mina följare fick 10% på produkten.

  Jag ser mina utländska kollegor som utan att skämmas gör samarbeten med allt dom blir erbjudna utan att bry sig hur det ska tas emot..pengar är inget man skäms över att man behöver och vill ha!

  Som Svensk tar man ansvar och ställning till det man tackar ja till. Jag själv gör endast gratis collab till organisationer som renar vatten, trafficking, utbildning till flickor i Afrika mm för att utnyttja den plattformen man har till att försöka göra något gott..och väga upp det ytliga och ”ingenting” jobbet människor tror det är..typiskt kvinnligt tänk.

  Instagram, bloggar mm är det nya sättet att annonsera på och är ett sätt att kanske i bästa fall få in en krona till ett nytt minnes kort i kameran man använder😊

  Men som sagt som Svensk och Kvinna både gnager och skaver det varje gång man tackar ja och lägger ut ett collab för att man är nervös hur det ska tas emot..

  Det är en väsentlig skillnad på USA och Sverige..ingen i LA där jag verkat har någonsin påpekat mina collab men i Sverige har jag fått höra ”du står väl för allt du lägger ut?”

  Och jo det gör jag men nåde mig om Coca-Cola mot alla odds skulle erbjuda mig en miljon och jag inte dricker cola och det är socker och en onyttig produkt..då måste jag naturligtvis tacka nej😉

  Och fortsätta fota och skriva gratis så alla har något att titta/läsa på bussen hem..


 2. Cecilia skriver: 2 november, 2020

  Tack för all inspiration, alla kloka tankar, all pepp och allt mys som du bjuder på. Har följt dig sedan mama-tiden och blir alltid bara glad av dina inlägg. Som snart tvåbarnsmamma har jag också tagit till mig mycket av din föräldrastil (hoppas jag). Kram på dig!


 3. Catarina skriver: 2 november, 2020

  Fortsätt som du gör! Som västgöte är jag ju lite partisk men jag kan inte stå emot en blogg som bjudit på inlägg både från Los Angeles och Larv. Gillar att du har en egen stil och inte verkar söka det som är mainstream.


 4. Carina Karlsson Sager skriver: 2 november, 2020

  Och jag älskar att du bjuder in oss i ditt liv💕🤗


 5. Anna skriver: 3 november, 2020

  Tack själv! Har följt dig av och till i över tio år säkert. Jag ser nog dig lite som en digital bonus-storesyrra, som man kan snegla på för att få inspiration om allt möjligt. Stiltips såklart men mycket annat också. Det är så bra att ha några snäll-coola personer att snegla på som ligger ett steg före i livet och visar hur det kan gå till.


  1. Cecilia Blankens skriver: 3 november, 2020

   Men åh! Det där var så fint! Älskar älskar att få vara den rollen för dig. Tack!!


 6. Sandra skriver: 3 november, 2020

  Och vi tycker om dig 🙂


 7. Maja skriver: 3 november, 2020

  Min favoritblogg, tack för de☺️


 8. Monika skriver: 3 november, 2020

  Tack för fina ord! Och ja, jag tar åt mig eftersom jag följt din blogg i många, många år och tycker om den. Tycker om sättet du skriver på och så har det varit roligt att få följa dig och din familj när ni bodde i L.A. Roligt att se hur vackert ni fått ert nya hem här i Sverige. Härligt med ditt intresse för naturen! Ja slutar här men gillar absolut det mesta och upplever din blogg blogg äkta och seriös.


  1. Cecilia Blankens skriver: 3 november, 2020

   Men tack för så snälla ord och för att du hänger kvar. Så glad att du vill vara här!


 9. Marianne skriver: 3 november, 2020

  Jag läser din blogg regelbundet och tycker om att du bjuder in oss läsare i ditt liv. Gillar också alla tips och inspiration


 10. Anna skriver: 3 november, 2020

  Så fint! Har följt bloggen sen Bonnie låg i magen. Känns nästan som att vi känner varann:) uppskattar din sunda, vettiga personlighet och hur du har ett tydligt fokus på feminism och självvärde, hållbarhet och politik utan att det för den delen är huvudämnet i bloggen. Du lever förändringen vi vill se i världen istället för att diskutera den. Det är inspirerande!


 11. Kristin skriver: 3 november, 2020

  Därför att det är en fin, snäll, kul, snygg, smart, mysig och genuin blogg. Den är som du Cecilia.


  1. Cecilia Blankens skriver: 3 november, 2020

   Gråt gråt gråt


 12. Ankie skriver: 4 november, 2020

  God morgon, jag kommenterar sällan men idag var det dags.

  Måste ju skriva att det är få bloggare som känns så genuina som du, och som dessutom tar ett så stort ansvar för miljö och hållbarhet. Du är en källa till inspiration & klokskap, fortsätt med det. Tack för att Du är DU!!!!!!!!
  Kram Ankie


  1. Cecilia Blankens skriver: 4 november, 2020

   Men Ankie tack snälla för att du är så generös med ord som får gör mig så glad!


 13. Åsa skriver: 4 november, 2020

  Tackar också för att du är du, din blogg är mer än en blogg🌠 Kan man säga så och du förstår?🙂🤔 Liksom en av ytterst få som har allt. Lite mer frågestunder emellanåt hade varit kul, blir svårt att läsa frågor i kommentarsfältet, missar ofta det. Ett tips med renodlade frågestunder. Fortsätt driva ett innerlugt fantastiskt ställe här som du byggt upp! Kram💓


  1. Cecilia Blankens skriver: 4 november, 2020

   Men tack snälla snälla för så fina ord!Frågestund säger du? Kanske det ja!


 14. Åsa skriver: 7 november, 2020

  Meh, så fint skrivet. Och det är väl därför man fortsätter läsa din blogg år efter år! Det genuina och ödmjuka (DET är en styrka!) med dig <3 (OCH alla sjukt bra stiltips när en känner sig trökig tvåbarnsmorsa). Tack!


 15. Carina skriver: 9 november, 2020

  Du är min bästa blogg och jag är en äldre dam som följt dig sen ni flyttade till LA. Du är smart, nyfiken, ömsint, generös, klok och allt som du delar med dig av är så läsvärt. Håller med övriga som kommenterat här. Beundrar dig särskilt mycket för ditt miljöarbete ( alla tips och tankar t ex). Fortsätt blogga Cecilia. Skulle sakna dig om du slutade. När man följt en person så här länge tycker man att man känner hen. Tänker ofta att du lever ditt bästa liv. Du maxar livet på nåt sätt. Dessutom är du en fantastisk mamma!


  1. Cecilia Blankens skriver: 9 november, 2020

   Men oj oj oj vilken oerhört generös kommentar! Stort tack för det!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/how-to-survive-sweden-in-november/