Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Hej helgen!

Nu dyker vi ned i mobilbilderna från helgen, precis som vanligt på söndagar.

Fredag i stallet med Rio, och den här gången också en helt liten bänk med kompisar som var med som stöd och pepp och coachning för mig hästen Fia. De senaste veckorna har låst sig så i ridningen och jag har varit så rädd och det här hästen märkt och allt har utvecklat sig i en deppig spiral åt fel håll. Men med coachning på plats gick det så mycket bättre och jag kunde åka från stallet och känna mig så nöjd och glad kring ridningen för första gången på veckor.

Annons
Annons

idol-säsongen är över, och det betyder att Per var hemma och inte på jobbet för första gången en fredag sedan september. Det firade vi med hämtmat, brasa och Christmas Chronicles framför tvn i gillestugan. Oerhört mysigt! Vi avslutade med två avsnitt av The Crown och vaggades fint in i vad som skulle bli en fortsatt rätt slö helg. Ja, var annars nu för tiden förresten?


På lördagen följde Rio med mig in till Blankens kontor och Womancave, några kunder ville komma förbi och prova skor och jag hade ändå lite jobb att göra. Så vi var där några timmar; hon och jag. Lyssnade på julmusik, Rio hängde lyckligt på sin telefon som just hittats efter att ha varit borttappad någon vecka, vi åt popcorn och hade det faktiskt helt otroligt bra. Sedan åt vi glass på Ben & Jerrys och jag blev påmind om det där otroligt härliga med att umgås med bara en unge i taget. Behöver ju inte vara så stort eller mycket egentligen. Men lite kravlös tid på tu man hand då och då är fint. Inget nytt me det, men den där lilla stunden påminde mig!

Annons

Även om jag stundtals absolut känner en viss melankoli över att småbarnsåren liksom är över, och mina ungar klarar så mycket själva, så ligger sådana här stunder i andra vågskålen. Att som när vi kom hem kunna krypa ner i sängen och läsa en bok? Också –  om man nu ska vara lite positivt lagd – så glad att vädret ute just nu verkligen manar till all denna vila och stanna inne. Och coronan då förstås. Gör ju sitt till.
På kvällen ville jag helst egentligen göra en repris på fredagen; men Per körde något slags hundvalpsögontrick och lurade med mig ner i källaren/hobbyrummet/pingisrummet. Den del av huset ditt renoveringen inte helt nått än. Nu ville han att vi skulle sätta upp tavelväggar med familjefoton och andra bilder som betyder mycket, så att vi kan ägna julen åt pingis i det inredda rummet. Så Per spikade och skruvade. Jag satt i en stol med ett glas vin och sa; upp, upp, lite till, vääääänster; STOPP, lite till PERFEKT!

Blev så uppslukade av hobbyrumsfixet att vi inte orkade laga mat, utan det blev småätning till middag. Vilket verkligen inte är ett dumt alternativ. Lite chips, lite oliver, lite kapris, och så detta – hummus på gråärter med morotsstavar till.

Annons

På söndagen kikade jag in på Sportbytarboden i Enebyberg. Så himla bra ställe! Bara massor av begagnade sportsaker till superpriser och jag slog till på skidor till alla tre ungarna.

Ridsaker hade de också!

Annons

På kvällen kom min syster med familj förbi, och vi firade tredje advent med ännu mer brasa, gröt, vörtbröd, julmust, skinkmacka och saffranslängd. Och så fixade barnen det absolut gulligaste lilla Lucia-tåget vi sett!
Ikväll blir det jobb till sent, men sen vill jag verkligen försöka dra ner på lite tempo dem här veckan och sen kliva in i någon slags still jullov efter det. Drömma går ju?

Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/det-har-med-reklamationer/