Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Hej från julen!

När jag var på Höstfestival med träning, sova ute och yin yoga på schemat i oktober, läste Erika, som anordnade helgen, om vila ur en bok, och varje gång hon sa ordet vila blev jag tårögd och anstormad av plötsliga känslor. Vila. Något jag genom tidigare år med sömnbrist och ett Corona-år när jag levlat på mentalt krisläge nivå för att hålla mitt företag vid liv, genom småbarnsår, och USA-år när Per jobbade mycket och jag hade mer ansvar för barn och hem än jag egentligen kanske var rustad för – hela tiden undermedvetet längtat till men knappt vågat drömma om. Jag märkte att det var ett laddat ord för mig, vila. Det kändes så fint och så ouppnåeligt där och då. Men sedan dess har tänkt på och lärt mig att vila behöver ha en mycket större prio i mitt liv, än jag fattat. Att inte hela tiden driva framåt, utan vara still emellanåt. Så det är vad jag ägnat mig åt i julen! Jag både kunde och borde jobbat mer veckan innan jul, men gud vad jag längtade efter och behövde släppa taget lite. Så då gjorde jag det. Nöjde mig och började varva ner.

Annons

Och här kommer lite bilder från mobilen och den senaste lata, lediga veckan! Som ett söndagsinlägg på en fredag (eller är det lördag? Har helt tappat tiden)

Annons

Förra helgen åkte vi till stugan och firade Remy som fyllde 6 år. Mormor och morfar och moster, kusiner, grannar och lite övrig släkt dök upp vårt utomhuskalas och jag tänkte att Corona eller ej, utomhuskalas är ju hur bra som helst! Plats för alla och en perfekt anledning att komma ut en sväng, hänga runt en brasa, spela lite fotboll och ha det megamysigt bara.

Vi har varit hundvakter till ytterligare en vovve den här veckan, kompisar från LA som flyttat till Sverige och just precis idag faktiskt fick en efterlängtad liten bebis, sitt första barn. Det har varit så underbart att via sms få uppdateringar om värkar, fram och tillbaka till BB, alla känslor och det där att få se och hålla sin bebis den första gången. Och lilla Benji har varit hos oss under tiden! Och idag när bebisen äntligen kom singlade stora snöflingor ned utanför fönstret. Fatta vad romantiskt? Vara i ett nytt land, få sitt första barn på julen samtidigt som den första snön singlar vackert?

Hemma har vi julat på till 100 %! Ätit gröt och skinkmacka till middag, hivat i oss julmust och spelat julmusik dygnet runt. På många sätt har det på något märkligt vis varit den bäst december och jul på många år? Kanske för att allt yttre varit så skakigt; att myset hemma kännas så extra tryggt och varmt?

Annons

Nästa nedslag i mobilbilderna från den gångna veckan:

Julafton! Förra året var vi säkert 15 personer i huset som firade jul. I år var vi färre, förstås. Vår lilla familj, och Pers mamma. Och så tomten som kom förbi!

Övrig familj firade vi med så här, ungefär halva tiden gick åt till att förklara för mamma och Thomas hur man vänder på kameran. Lite klurigt att hitta rätt julkänsla när man pratar med en bordsskiva, men också classsic kul, och gullig generations-grej att det alltid ska gå åt en rejäl skiva tid åt tekniken.

Annons

Julaftonskvällen rundades av med en promenad i familjen under det första snöfallet och stora tjocka flingor som landade i barnens ansikten, och det var alldeles underbart!
På juldagen kom min syster med familj förbi, och på kvällen gav vi oss ut med pulkor och snowracers till vår närmsta och helt otroligt bra pulkabacke. Kastade oss utför och det är ju verkligen exakt lika kul för alla åldrar att leka i snön.

Vad jag egentligen vill säga med denna lilla incheckning, är att det är härligt att vara lite ledig, och att jag hoppas att ni får chansen att varva ner och samma kraft också. God jul till er alla, ni är BÄST och jag uppskattar så att ni hänger här med mig!

Annons

16 kommentarer till “Hej från julen!”

 1. Kikki skriver: 26 december, 2020

  Hej och god fortsättning! Vill bara säga att jag är i chock över att jag följt dig så länge – minns så klart och tydligt när du var gravid – för 6 år sen!!! Det och att du skriver så himla förgrymmat bra och närvarande – gudars! ❤️


 2. Emma skriver: 27 december, 2020

  Så fint att läsa om din vila Cecilia. Att du liksom hittat hem i det. Det verkar ärligt talat vara laddat och närapå ”förbjudet” av så många, kanske förväxlas det med lättja och slapphet? Jag är expert på att vila och måste ibland istället kämpa med att komma igång. Har tvingats till en livstil där vila är ett krav för att orka göra allt som på riktigt är måsten, och nu snackar vi handla mat, laga mat, diska och tvätta. Tänker att många skulle må bra av att tvingas uppleva när kroppen skriker efter paus och vila, ge efter för det, lägga sig raklång i soffan och djupandas och bara känna hur GÖTT DET ÄR! Och obs, unna sig det och inte plågas av tankar på vad som ”borde” göras.

  Vila på folks. ❤️


 3. Sandra skriver: 27 december, 2020

  Så härligt jullov du har och vila är livsnödvändigt och alldeles underbart att göra!
  Fast jag jobbar 80 % och har inga barn (ibland känns det nästan som att man måste be om ursäkt för det) så är vila ytterst viktigt och gör att jag orkar med livet och jobbet i vården 🙂
  Speciellt efter att ha ”nosat på väggen” så prioriterar jag vila för min kropp och själ


 4. Åsa skriver: 27 december, 2020

  God fortsättning!🤗 Bra beslut att ta det lugnare 🙏Utomhuskalas är så underskattat, älskar det oavsett Coronavirus eller ej. Redan 6 år! Fina Remy, minns så väl när han föddes. Kloka ord från Sandra, vila är väldigt viktigt för att orka med men svårt ibland. Beundrar och enormt stor respekt till alla som arbetar inom vården!! Skulle aldrig klara ett sådant jobb. Om du vill vore det intressant att läsa om hur era tankar varit och är kring presenter och julklappar. Hur pratet går med barnen om det. Du har så vettigt tänk om allt, genomsmart och klok liksom🌞


 5. Åsa skriver: 27 december, 2020

  God fortsättning!🤗 Bra beslut att ta det lugnare 🙏Utomhuskalas är så underskattat, älskar det oavsett Coronavirus eller ej. Redan 6 år! Fina Remy, minns så väl när han föddes. Kloka ord från Sandra, vila är väldigt viktigt för att orka med men svårt ibland. Beundrar och enormt stor respekt till alla som arbetar inom vården!! Skulle aldrig klara ett sådant jobb. Om du vill vore det intressant att läsa om hur era tankar varit och är kring presenter och julklappar. Hur pratet går med barnen om det. Du har så vettigt tänk om allt, genomsmart och klok liksom🌞


  1. Sandra skriver: 28 december, 2020

   Tack Åsa för dina fina kommentarer om det jag skrev 🙂
   God fortsättning på dig och vila lugnt 🙂


 6. Anna skriver: 28 december, 2020

  Om du vill skulle jag hemskt gärna läsa mer om tiden med småbarn, dålig sömn och att vara tvungen att ta det större ansvaret över hem och barn. Väntar tredje barnet och det var långt från självklart att behålla då jag gick fullständigt på knäna när tvåan kom och min man var borta mkt på kvällar och helger. Det är så skönt att höra någon annan sätta ord på känslorna. Du nämnde pstd för några månader sedan relaterat till den tiden och kände så starkt när jag läste det för jag känner verkligen att den här tiden redan har och kommer fortsätta sätta spår på mitt psyke. Blir lugn av att läsa om var du befinner dig idag.


 7. Anna skriver: 29 december, 2020

  Gillar den här typen av inlägg så mycket. Liksom små berättelser, om livet, var det varit och var det är på väg. Jag tror att jag har läst din blogg sen du fick Bonnie..?! Den enda Blogg jag läst så länge och faktiskt inte slutat med en enda gång… Tack för allt du delar!


 8. Helena skriver: 29 december, 2020

  Att vila, har ända sedan jag varit det absolut värsta jag vet. Kan inte heller nu tänka mig något värre än en dag av ”vila” även om Coronan och det faktum att jag har två barn såklart gör även sådana dagar till ett faktum. Det jag skulle komma till var dock att jag hundratals gånger fått det påpekat för mig att jag gör fel som inte vilar och bara låter dagen gå som den vill. Att jag var stressad och inte gjorde rätt. Detta fram till att en klok person sa åt mig att vila kan se ut på många sätt och att vila i sin klassiska mening inte nödvändigtvis fungerar för alla. Oavsett är det väl toppen att vi hittar det som fungerar för just oss. God fortsättning!


  1. Helena skriver: 29 december, 2020

   Blev automatiskt två likadana kommentarer! Ska stå ”sedan jag varit liten” 🙂


 9. Helena skriver: 29 december, 2020

  Att vila, har ända sedan jag varit liten varit det absolut värsta jag vet. Kan inte heller nu tänka mig något värre än en dag av ”vila” även om Coronan och det faktum att jag har två barn såklart gör även sådana dagar till ett faktum. Det jag skulle komma till var dock att jag hundratals gånger fått det påpekat för mig att jag gör fel som inte vilar och bara låter dagen gå som den vill. Att jag var stressad och inte gjorde rätt. Detta fram till att en klok person sa åt mig att vila kan se ut på många sätt och att vila i sin klassiska mening inte nödvändigtvis fungerar för alla. Oavsett är det väl toppen att vi hittar det som fungerar för just oss. God fortsättning!


 10. Viveblom skriver: 1 januari, 2021

  Förstår så väl svårigheten att unna sig att vila. Det dåliga samvetet tittar fram. Och så skönt att 50+ ha insett att vila kan vara så många olika saker. Naturen, skogen, tystnaden men också hög musik, ensam hemma och ”dansa loss” kan på olika sätt tillfredsställa själen. Tack för fin och tänkvärd blogg. Har följt din blogg i många år nu. Min julklapp till mig själv = The Martha – älskar den 💕


 11. Viveblom skriver: 1 januari, 2021

  Förstår så väl svårigheten att unna sig att vila. Det dåliga samvetet tittar fram. Och så skönt att 50+ ha insett att vila kan vara så många olika saker. Naturen, skogen, tystnaden men också hög musik, ensam hemma och ”dansa loss” kan på olika sätt tillfredsställa själen. Tack för fin och tänkvärd blogg. Har följt din blogg i många år nu. Min julklapp till mig själv = The Martha – älskar den 💕


  1. Cecilia Blankens skriver: 3 januari, 2021

   Ja verkligen! Vila är väl egentligen mest att ägna sig åt lite kravlös återhämtning? Bra present till dig själv! Grattis!


 12. Jenny skriver: 5 januari, 2021

  Vilka fina tallrikar med snögubbar! Var kommer de ifrån?
  Tack för en inspirerande blogg!


  1. Cecilia Blankens skriver: 5 januari, 2021

   De kommer från Knallegården och är köpta på Tradera.


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/ny-favorit-i-garderoben/