Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Hej från helgen!

Som vanligt på söndagen: en djupdykning bland helgens mobilbilder:

Mitt mål på fredagar är alltid att jobba så lite så möjligt, och ägna desto mer tid åt sådant jag gillar att göra. Vara i skogen med hundarna och åka till stallet. Men det blir ofta ändå en del jobb, mest i form av en massa idéer som poppar upp när tempot skruvas ner lite. Och om jag ändå behöver jobba försöker jag styra över till sådant som bara känns kul. Den här gången ägnade jag fredagen åt att jobba på skoprover. Hela Corona-kaoset har ställt till det på oerhört många sätt även i skobranschen; ett enormt problem är att vi är helt fruktansvärt sena med många processer, till exempel håller vi fortfarande på att finslipar detaljer för skor som ska släppas i vår. Allt detta är vanligtvis klart och spikat absolut senast i september. Men nu är det som det är och jag är allra mest glad över att vi är små och snabbfotade, det gör helt klart oss mindre sårbara i detta.

Annons
Annons

Efter jobb åkte jag, Rio och Remy samt Johanna och hennes två döttrar till stallet. Det finns väl inget bättre sätt att börja helgen än några timmar i stallet med barnen, och sedan åka hem, äta något gott och varva ner i soffan framför Idol.

Annons

Lördag! Bonnie fyllde år i veckan, och fick i present att få shoppa en sväng på stan. Både Bonnie och Rio är just nu i en äventyrlig fas stilmässigt, det testas och provas och mellan stilar och kombinationer. Jag kan ju så klart helt förstå glädjen i detta intresse, eftersom jag själv höll på exakt så där i den åldern, och gör på sätt och vis det fortfarande. Nu ville de åka till Sko-Uno och kika i second hand-affärer så så fick det bli! Det var ju så klart inte ett självklart val att åka till stan givet läget just nu, men Bonnie behövde av lite olika anledningar extra kärlek den här dagen, och vi har testat oss och har fortfarande antikroppar och beslutade att ändå göra det. Vi försöker hålla balansen med det där här hemma. Undviker stan, mataffären, Systembolaget och så vidare. Åker inte kommunalt och jobbar övervägande hemma. Och sedan händer livet däremellan och då ibland tar vi en större risk när ”nöden” ”kräver”. Jag tycker det är så nedslående faktiskt hur det kan bli så infekterat runt det här ämnet. Kanske för att vi alla är lite mer pressade av situationen än vi inser? Jag försöker tänka att man ändå får förutsätta att flesta gör sitt bästa utifrån sin egen situation med alla parametrar invägda. Och att livet vissa dagar är mer Corona-anpassat än andra, men att det kanske får vara ok. Så länge sunt förnuft i grunden fattar besluten tänker jag?

På kvällen spontanade jag och Per till det och tog bilen mot stan och tog in på ett hotell. Så otroligt mysigt och nödvändigt med lite egentid. Blev inte mycket mer bilder än denna selfie framför spegeln för att jag gillade min outfit.

Annons

Otroligt skönt att vakna i morse och inse att vi inte hade en enda plan för dagen. Det händer tyvärr för sällan. Så vi har krattat löv, hängt med barnen och pratat om en väldig massa viktiga saker, ni vet, sådana där bra prat som inte alltid får tid att komma till ytan under veckodagarna. Det var samma på lördagen när jag och tjejerna umgicks bara vi. Helt plötsligt öppnades otroliga luckor in till deras liv, och där fanns så mycket vi behövde prata om. Som porr till exempel. Att killarna i Rios klass (hon går i fyran) kollar nätporr och pratar om det? Mycket som behövde belysas runt det förstås.

Efter lövkrattning och hemmahäng förflyttade vi oss till köket och gjorde egen pasta med tomatsås, och var dessutom helt otroligt duktiga och förberedde en vegetarisk chiligryta som kommer få bli basen för veckans middagar hemma. Det är sannerligen inte alltid vi är så uppstyrda, så jag känner mig alltid helt överdrivet nöjd när det ändå händer. Nu är svärmor i huset och sitter där uppe och pratar med en väninna, barnen donar med sitt och jag tänkte läsa en bok. Känner den där deppiga tomheten som kommer ibland efter en riktigt bra serie: Såg Kärlek och Anarki i veckan och nu vill jag aldrig se något annat för den var så bra. Det får bli bok tills jag kommit över serie-sluts-deppen!

9 kommentarer till “Hej från helgen!”

 1. Anna skriver: 15 november, 2020

  Ja så ”sorgligt” när en serie är slut och man känner att man aldrig vill se nåt annat.. men när det värsta har lagt sig så tycker jag du ska se the undoing, om du inte redan gjort det 😊


 2. Karin Enoksson skriver: 15 november, 2020

  Älskar att läsa dina helgrapporter! Lät som en mysig helg! Underbart att dina tjejer har en egen stil och vågar leva ut det!


 3. Sandra skriver: 16 november, 2020

  Vilken underbar helg du skriver om men jag blir förfärad över att små pojkar (tycker dom är små när dom är 10 år) kollar på porr! Finns så mycket att prata om här: hur vet dom ens hur man hittar till dom sidorna?! Har föräldrarna koll på detta?!


 4. Marie skriver: 16 november, 2020

  Känner din tomhet över Kärlek & Anarki – åh vad bra den är!
  Men slänger in ett boktips. Om du inte läst ”Där kräftorna sjunger” så var så god och sätt igång.
  Började lyssna på den som ljudbok när jag var ute och sprang men hulkgrät så mycket att folk började titta konstigt på mig. Köpte boken. Älskar den så mycket. Länge sedan jag varit så uppslukad av en bok!


 5. Linda skriver: 16 november, 2020

  Har en son på 10 år (går också i fyran) och har så svårt att se att han skulle kolla på nätporr men samtidigt vet jag ju om att det händer att barn i den åldern gör det. Han är liksom fortfarande inne i det här med Pokemon, Lego och tv-spel och tycker typ att tjejer liksom är konstigt… går de ens att prata med typ?
  Men det här med nätet är ju läskigt och även om man försöker hålla koll på vad de gör/ser så är det svårt… man vet inte heller vad vänner skickar eller visar…
  Jag tycker du ska nämna för skolan så att de kan ta upp det här på ett bra och pedagogiskt sätt. Kanske ta med det när de pratar sexualkunskap? Det kanske redan görs?
  Generellt behöver ju de som växer upp idag Internet och sociala medier utbildning för att kunna hantera den världen.
  Jag känner själv att jag borde prata med min sons skola nu…


  1. Marie skriver: 16 november, 2020

   Så bra skrivet Linda. Har också jag en son i fyran och kan inte föreställa mig honom titta på porr. Men det är så lättillgängligt idag så vem vet vad de exponeras för.

   Kan tipsa om Porrfri barndom som arbetar upplysande om det här med porr, hur det påverkar unga idag och vad man som förälder kan göra. Kan vara bra att tipsa skolan om dem. Om det faktiskt förekommer bland eleverna i fyran kan det vara en bra idé att ta upp det.


   1. Cecilia Blankens skriver: 17 november, 2020

    Jag tänker på de där porrgömmorna med porrtidningar som fanns i skogen och som killarna sprang och rotade i när man själv gick i mellanstadiet. Så nyfikenheten har kanske alltid funnits där, men nu är tillgängligheten en helt annan, och jag får känslan av att det porr är på en helt annan nivå idag, än de där bilderna i gamla porrtidningar som verkligen inte var speciellt trevliga men i jämförelse kanske ändå mer harmlösa?


 6. Sanna skriver: 16 november, 2020

  Håller med, tycker det är så trevligt med helgrapporten! Så tänkvärt. Jag har också döttrar i yngre ålder och känner panik över att porr kommer in i barnens liv alldeles för tidigt. Ett stort problem. Kan tipsa om att följa ”en porrfri barndom” på Instagram och även Maria Dufvas böcker t.ex. värsta bästa nätet.


 7. Caroline skriver: 18 november, 2020

  Pluggar till socionom och har under utbildningen lärt mig att genomsnittsåldern för att utsättas för porr på nätet är 8 (!) år. Genomsnittsåldern för när barn konsumerar (alltså självmant väljer) porr är… 11-12 år? Kommer inte ihåg exakt, men blev förfärad över att det var så tidigt. Min son är 9 år och vi har redan haft porrsnacket. Porr idag består av så mycket våld. Jag vill inte att han växer upp och tror att det är så man ska behandla sin framtida partner. Eller att det är så hans mamma och pappa behandlar varandra. Usch, finns så mycket som är viktigt att prata om vad gäller detta.


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/dagen-vi-betygsatter-den/