Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons
Annons

Här kommer helgen!

Här kommer söndagen och helgens mobilbilder. Det har varit en helg fylld av känslor och vackra miljöer.

I fredags: minnesstund för Pers pappa. Utan att bli allt för privat kring detta, vill jag ändå sammanfatta med att det ändå är fantastiskt hur något så sorgligt samtidigt kan kännas så fint? Inte döden i sig förstås; men att minnas och sammanfatta ett liv – och se hur det lever vidare i barn och barnbarn.
 

Annons

Efter minnesstund och solen som äntligen dök upp – åkte vi alla vidare mot Ängelholms havsbad, en så vacker plats. Har varit här förut och det är verkligen som att få en bit Malibu med något danskt in the mix och ett väldigt filmiskt filter ovanpå.

Annons


Kusiner. Och barn som odlar fräknar i en sån fart så att man nästan ser dem poppa upp!

Söndag och hemma igen: Rio väckte mig mer min favoritfrukost: kaffe med mjölk och rostisar mer jordnötssmör.

Hela dagen har vi sedan försökt skapa någon slags acceptabel kaos i trädgården: om några veckor börjar renoveringsprocessen som nu äntligen nått till utsidan av huset. Det ska bli väldigt härligt för mitt i trädgården ligger just nu en pulkabacke av grus från tidigare dränering som ska bli underlag när vi snart ska bygga ut stensättningen framför huset. Och gräset (nej, ogräset!) har fått växa helt vilt för det är ändå liksom ingen idé just nu? Men idag kapade vi ändå lite gräs; röjde undan en del ogräs och planterade ut lite tomat och gurkplantor. Ser fram emot att huset ska bli lika fint på utsidan som jag tycker att det är på insidan!

Annons

Söndagen avslutades med grillmiddag ute på balkongen verandan hos grannarna. Och man fick ha solglasögon hela tiden! Ljuvligt! Äntligen!

 

Hoppas ni haft en härlig helg!

Annons

2 kommentarer till “Här kommer helgen!”

  1. Victoria skriver: 31 maj, 2021

    Åh, beklagar sorgen för Pers pappa! Förstår precis vad du menar kring minnesstund – sorgligt och samtidigt så fint att få fira ett liv väl levt.

    Jag har en liten förfrågan som jag tror du skulle kunna va helt rätt person att ge lite tips kring. Jag och min man har precis flyttat tillbaka till Sverige från Kanada och letar hus. Vi kommer behöva köpa mer eller mindre allt nytt (skickar över lite grejer från Kanada -böcker, porslin etc.) Då ett helt hus så småningom ska fyllas så undrar jag om du har några bra tips på HUR man letar på blocket och liknande sidor? Blir så överväldigad och känner att jag inte hittar någonting. Har ju lyxen nu att kunna leta lite och vill gärna kunna göra lite bra deals och hitta unika saker. Vore så tacksam för tips!


    1. Cecilia Blankens skriver: 1 juni, 2021

      Hallå! Vilket bra förslag! Det skriver jag gärna om!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/hotell-skansen-i-bastad/