Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons
Annons
Annonsamarbete med Five Oceans

Hållbara städprodukter du kommer älska

Att städa hållbart och utan allt för läskiga kemikalier är ett litet specialintresse jag har. När vi bodde i LA var tvätt och städprodukterna verkligen rena kemilådan så jag testade att göra eget tvättmedel, torkade golven med vodka och var allmänt engagerad i frågan. Därför känns det här samarbetet med Five Oceans jättekul – Five Oceans är ett nytt svenskt varumärke som utvecklat tvätt- och städprodukter med en otrolig prestanda, och som dessutom är hållbara på en helt annan nivå än de vanligaste produkterna i butikernas tvätt och städhyllor. Five Oceans disk och tvättmedel kräver 90-97% mindre vatten för att neutralisera produkternas inverkan på vattenmiljön, tack vare en ny och sockerbaserad tensid (tensider kallas de ämnen som har som uppgift att bryta vattnets ytspänning för att på så viss få smuts att lossna från plaggen och håller sedan smutsen flytande så att det inte fastnar på plaggen igen). Five Oceans tvättmedel och fabric freshener innehåller den patenterade molekylen Oatium som kommer från lokalt producerad och ekologisk havre. Denna molekyl skyddar och stärker textilfibrerna, är mjukgörande och släpper ifrån sig mindre mikrofibrer ut i våra vatten.

 När jag hittar en produkt jag gillar – det kan vara ett schampo från min lilla hemstads lokala märke, eller en såpa som är bra för våra trägolv – eller bra och snygga städprodukter som dessa från Five Oceans – brukar jag då och då lägga en stororder från hemsidan. Dels för att jag gillar tanken på att alltid ha hemma och skafferierna fyllda, men också för att sådana här personliga favoritprodukter är de absolut bästa gå bort-presenterna tycker jag! Särskilt när de är så här snygga så att de alltid kan stå framme! Roligt att både få och ge bort.

6 kommentarer till “Hållbara städprodukter du kommer älska”

 1. Karin skriver: 11 juni, 2021

  Jag har läst din blogg rätt länge, så minns ju att du är anti sköljmedel (tom flera gånger) Varför samarbetar du med sköljmedelsföretag? Sånt här gör mig bara så anti, att du liksom tackar ja till all smörja som erbjuds och inte tänker på att vi läsare har ett minne.


  1. Cecilia Blankens skriver: 13 juni, 2021

   Vad menar du med sköjmedelsföretag? Du får gärna utveckla, för Five Oceans gör inte sköljmedel och inte ägarföretaget heller så vitt jag vet? Och även om nu ägarföretaget gjort det; så är det inte precis det och dem vi fokar på här. Är så TRÖTT på att folk som som du har läst här länge och varit nöjda med att inte betala något för det, men så fort jag gör ett samarbete och kanske faktiskt tjänar en liten slant på bloggen så kommer de där superkritiska kommentarerna som bara inte förmår sig vara bjussiga utan ställer smått orimliga krav på mig och på bloggen. Jag kan LOVA dig att jag kunnat tjäna bra mycket mer pengar på detta om inte jag varit petig med vilka jag samarbetar med. Men har jag koll på företagens kollektivavtal, bokföring och ägarstruktur – nej det har jag inte, och vore inte det kanske lite för mycket att begära?


   1. kristin skriver: 14 juni, 2021

    I många kommentarsfält, när någon skriver att de har följt personen i fråga länge, då ligger det ofta en märklig innebörd i det. Det skulle kännas rimligt att man med det ville säga ”tack för allt du har gett mig under alla dessa år”, men istället är det ofta tvärtom.
    Nu borde DU vara tacksam att jag har följt dig länge. Att man har någon övertro till vad man har bidragit med i besöksstatistik, och inte alls inser vad det är man konsumerat gratis i åratal.


  2. Selma skriver: 5 juli, 2021

   Nu tror jag att du Karin var lite snabb och inte kollade upp fakta innan du kommenterade. Rekommenderar att du i fortsättningen kollar först så vi andra läsare slipper tråkiga och onödiga kommentarer. Kollade själv istället, och precis som Cecilia skriver så har Five oceans inget sköljmdel i sitt sortiment. Kan inte heller se att ägarbolaget Svenska Krämfabriken har det. Kan du ha blandat ihop med Oceanprodukter som är ett helt annat (också svenskt) företag?? Namnen råkar ha ett gemensamt ord, men företagen har inget med varandra att göra.


 2. Sandra skriver: 13 juni, 2021

  Älskar dina tips om städgrejer 🙂


 3. Ankie skriver: 15 juni, 2021

  Älskar ditt engagemang kring bra produkter och kul att du lyfter fram små företagare och deras märken. För dej Cecilia och andra läsare har jag ett boktips, vad gäller innehåll på produkter vi använder på kroppen. Här kommer det, Badskumt av Katarina Johansson.
  Efter det blir inte många produkter kvar i badrumsskåpet!
  Kram


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/kladkod-kann-dig-skitfin/