Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Hållbara julklappstips

Jag siktar mot att köpa åtminstone den större delen av årets julklappar begagnat, det är delvis för att jag aktivt i alla val jag gör, varje dag, försöker se över hur och om jag kan justera och göra mitt liv mer hållbart, men också för att det spar så mycket pengar att köpa begagnat, och man på det viset också kan ge mer. Här kommer ett gäng tips på saker som går helt utmärkt fint att fynda second hand, men också ett knippe andra förslag på hållbara presenter.

Annons

Sportsaker

Pjäxor, skidor, hjälmar, fotbollskor, ridgrejer – skillnaden i pris mellan nytt och begagnat är oerhörd!

Upplevelser

Annons

Förra året fick jag ett dygn tillsammans med Per på Stedsans in the woods i julklapp, det var något av det mest underbara jag gjort! Men här är det ju förstås bara att peta in valfri restaurang eller hotell, för den som gillar något annat.

Något unikt

En favorithobby jag har är att söka på Svenskt Tenn på auktioner och tradera. Har du tur kan du hitta riktigt fina och unika prylar och skålar som är perfekta som gå-bort-present eller till någon julklapp.

Annons

Konst

Det finns väl egentligen ingenting mer kärleksfullt än att ge bort konst? Något skapat från en annan människas innersta, är ju att ge någonting som verkligen har betydelse? Finns otroligt mycket fin konst på auktioner, eller nytt från bland andra Karolina Nolin för att bara nämna ett namn.

Tekniska prylar

Annons

Det är verkligen inte klokt hur många tekniska saker jag fyndat begagnat. Nintento Switch till barnen i julklapp, en sån där slow cooker till Per hittade jag för någon hundring på blocket när han fyllde år. ALLT går att hitta begagnat!

Kläder

Du tänker att din man säkert skulle uppskatta en cashmere-rock i julklapp? Men kanske lite i saftigaste laget? Well think again! På Vestiaiare och andra andrahandssajter går det verkligen att göra superkap, inte minst på herrsidan!

Böcker

Till och med böcker går att köpa begagnat! Kolla in Bokbörsen för massor av kul och bra! Kanske rentav köper hela Utvandrarna-serien av Wilhelm Moberg till mig själv, nu när den snart är film igen har jag blivit så sugen på att läsa originalet som ju var en riktig braksucce när den kom på 50-talet.

Annons

3 kommentarer till “Hållbara julklappstips”

 1. Catarina skriver: 8 december, 2020

  Alla borde läsa Utvandrarserien! Läste om den för fem år sedan, samtidigt som flyktingströmmarna över Medelhavet var som mest omtalade i media. Så många har glömt hur stor utvandringen var från Sverige och att det också var en flykt med ett hopp om ett bättre liv.
  Blev dessutom förvånad över att några av de absolut vackraste formuleringarna i sångerna från ”Kristina från Duvemåla” som jag trodde var nytillkomna var direkt tagna ur böckerna. Och om man läser rekommenderar jag sträckläsning, för att verkligen försvinna in i en annan värld. Perfekt för en stillsam jul som det lär bli i år!


 2. Millis skriver: 8 december, 2020

  Jag läste hela serien för så där 5 år sen, kunde liksom knappt fatta att jag inte gjort det tidigare. Dels älskade jag det när det gick på TV för så där hundra år sen, dels läser jag verkligen galet mycket och i alla genrer. Gillade böckerna väldigt mycket!


 3. Lina skriver: 9 december, 2020

  Heja begagnade julklappar! Tack för påminnelsen!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/basta-ogonbrynsfargen/