När jag var i Los Angeles i somras var kale något som fanns på menyn på varenda ställe med ambition att vara hippt och eller ha hälsonisch. Kale. Grönkål. Jag åt det glumpskt och har sedan dess matfantiserat om en rätt jag beställde på Soho house, kalesallad med någon feta-aktig ost och fantastiskt kött till. Bland det godaste jag någonsin ätit. I morse ringde min kompis Theresa som så här i grönkålstider (det är inte bara urnyttigt med grönkål, det är dessutom mycket miljövänligt och säsongsbetonat rätt att äta just nu) glidit in i vad som närmast kan beskrivas som grönkålsbesatthet. Hon hade gjort grönkålsrisotto, grönkålsomelett, grönkålspizza (sa hon verkligen det?) och ja, fullkomligt gått vilse i grönkålsvärlden helt enkelt. Och det där gjorde mig så sugen på att också vara i den där sköna gröna dimman. Jag är redo att avboka alla andra planer för helgen och bara stanna hemma och laga grönkålsrätter. SÅ fruktansvärt gott. Borde ju förresten vara himmelen att göra juice på också? Grönkål, broccoli, äpple och ingefära? Så nu ni ändå är igång med underbara julgodisrecept (tack! Jag vill laga allihop!) och har några grönkåls-tricks över, dela gärna med er.