På torsdag fyller Bonnie tre år, och på eftermiddagen ska vi ha kalas här hemma. Hennes dagmamma och alla barnen (de är i och för sig bara tre stycken, men ändå) kommer hit. Maria, dagmamman, har på något sätt lyckats få mig lova att bjuda på hemgjord tårta. Inte för hon är kräsen eller krävande på något sätt, det har mer bara blivit en grej. Hon själv är världens skönaste bullmamma och ett levande uppslagsverk vad gäller allt kring barn (och förutom det en fantastisk människa på det stora hela - vi har med andra ord haft en jäkla tur som sprang på henne), och hon tror kanske inte att jag har det i mig. Tårtbakning. Jag klandrar henne inte. Det ser väl inte direkt ut så när jag sladdar in på klackarna med håret på ända och speedpratar stressat på morgnarna. Dessutom har hon rätt. Jag har aldrig bakat en tårta, knappt alls (jo, chokladbollar) de senaste få se... 20 åren? Och nu är jag förstås skitsugen verkligen göra den här tårtan. Vill få till ett tårtskrälle som får mina smaklökar att baxna (och gärna gästernas också för den delen). Men den måste vara så enkel att någon med typ en bävers intelligensnivå (jag - åtminstone när det gäller bakning) klarar av det. Gräddtårta och sånt där känns för tråkigt (finns det egentligen någon som gillar såna?), jag är mer ute efter marängigt + chokladsmet och kanske lite banan-aktigt. Kladdigt och gott för både barn och vuxna, så vill jag att det ska vara. Har ni några beprövade tips att dela med er av? Kristin? My master, har du något förslag?