Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

En hållbar outfit


Kände mig fin i detta härom dagen! Har letat intensivt efter en perfekt jeanskjol. Oklart vad jag ville ha egentligen, men en jeanskjol som skulle gå att använda i vardagen och inte bara på sommaren. Hittade den perfekta begagnad på Vestiare, en vintage Alberta Ferretti, men tyvärr var den i tightaste laget. Det var dock inga som helst problem för den oerhörda duktiga skräddaren vi har i Täby Centrum. Hon kom på att vi kunde ta av en bit på längden och lägga in som en kil mitt bak, och plötsligt passade den perfekt!

Annons

Tröjan är också köpt begagnad köpt genom Vestiare. Från ett favoritmärke, Italienska Barena Venezia, som vanligtvis är så otroligt plågsamt dyrt, men som med lite tur går att fynda här!

Annons

Bootsen heter The Jill och är i kromfritt läder, från europeiska garverier. Visste ni att alla våra fabriker drivs på förnyelsebar energi, en faktor som har en enorm påverkan på utsläppsmängden hos ett företag. Och också något vi borde kunna fråga och kräva av storföretag som Hm? Vad drivs deras fabriker på? Kol? Eller förnyelsebart? Om det finns utrymme för förbättring här lovar jag att det kommer hända om bara vi kunder efterfrågar det!

8 kommentarer till “En hållbar outfit”

 1. Ida skriver: 16 december, 2020

  Åh, blev sååå sugen på jeanskjol nu mitt i vintern tack vare din styling. Så snyggt! Måste gräva fram min nu.
  Kram


 2. Sandra skriver: 16 december, 2020

  Lika snygg som vanligt och ert fina hus alltså!! 🙂


  1. Cecilia Blankens skriver: 17 december, 2020

   Men tack!!!!


 3. Åsa skriver: 16 december, 2020

  Reflekterar ofta över vilket ansvarstagande och otroligt bra företag Blankens är! Det ni gör borde vara en självklarhet. Vore intressant att läsa mer om era anställda, arbetsuppgifter och bakgrund. Hur ni tänker i en drömvärld både försäljning, marknader och långsiktiga framtidsplaner?


  1. Cecilia Blankens skriver: 18 december, 2020

   Men vad härligt att höra att du tänker så, tack för det! Och gällande din fråga så kan det där växla lite. Men ärligt talat är jag inte superintressetad av att bli ett jätteföretag, vill gärna växla lite. Kanske dubbla vår omsättning på sikt, men gillar tanken på att fortsatt vara små och personliga, en lite skoskatt kunder hittar till – och stannar vid!


 4. Ma skriver: 17 december, 2020

  Jaaa, jeanskjol, så snyggt. Tack för all inspiration


 5. Camilla Davidsson skriver: 19 december, 2020

  Hej, bor i Täby och letar desperat efter en duktig skräddare. Ej varit nöjd med dem jag testat. Visste inte att det finns en i Täby Centrum (?!). Var ligger de? Är alla lika duktiga eller finns det en du kan rekommendera specifikt? Önskar dig en fin jul.


  1. Cecilia Blankens skriver: 21 december, 2020

   Kemtvätten vid bion gör skräddarjobb, har blivit otroligt nöjd med allt jag lämnat in där.


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/mitt-liv/basta-jul-spellistan/