Min bästa och roligaste vardagsmatlagning är att leka "Här är ditt kylskåp" (nån som kommer ihåg det programmet?): Plocka fram det bästa från kylen och improvisera ihop något gott. Igår blev det detta: Grillade paprika och morot i sesamolja i grillpannan. Stekte lök och vitlök i olivolja med stora tomater i klyftor, champinjoner och lite linser. Hade sedan i de grillade grönsakerna, grönsaksbuljong och vatten och så fick allt puttra ett tag. Sedan mixade jag ihop och smakade av med soja, honung och pyttelite creme fraiche. Slutligen hällde jag i en burk avrunna vita bönor och strödde över färsk hackad persilja. Serverade med quinoa. Ska inte säga att barnen skrek DET HÄR VAR DET GODASTE JAG ÄTIT! Men det gör de iofs sällan. De åt i allafall. Och jag med. Tre portioner minsann. Svingott. Med Nyfiken Grön ville jag och Kristin lyfta att det egentligen är ganska så onödigt att hålla på med etiketter kring sina matvanor. Ingen behöver väl nödvändigtvis kalla sig vegetarian om en inte hemskt gärna vill, att äta övervägande vegetariskt och sedan unna sig bra kött när en är sugen eller när det passar bäst av sociala skäl funkar perfekt! Och med det tänkte jag att vi alla kanske kunde länka ihop oss och inspirera varandra till ett mer vegetariskt liv. Är ni med på det? Jag utmanar er att under hashtagen #vegovarjevecka - publicera våra bästa vegetariska recept, tips, snacks, eller idéer. Så kan vi ju alla hitta matinspiration till ett mer vegetariskt matliv där. Vore så kul att göra tillsammans! Som att skapa en egen liten vegetarisk instagram-kokbok ungefär. Hörde jag ett jaaaaa!?! Kul ju!