Håll i er nu, för här kommer ett till mattips från människan som inte är något vidare på att laga mat (men som gillar mat, och särskilt bra mat). Min kompis Karin som kan det mesta berättade om sin frukostrutin, och den hakade jag på direkt och är numer helt fast. Har ni koll på det lilla shiafröet? En liten rackare man ätit länge i latinamerika men som bara alldeles nyligen upptäcktes av den hälsomedvetna västvärlden. Shiafröet innehåller 20 procent protein, OMEGA 3-fettsyra, massor av antioxidanter (sådant där som sägs vara cancerförebyggande) supermycket järn och en hel del kalcium. Det är populärt att blanda fröna i sin smoothie bland annat, och här är det inte ovanligt att restauranger och caféer serverar shiapudding. Och det är här Karins frukosttips kommer in i bilden. Köp en påse frysta bär (blåbär och hallon tex) - tina dem och blanda med någon deciliter vatten och ett par deciliter shiafrön. Låt sedan fröna suga åt sig av vätskan och svälla, och ställ in puddingen i kylen. Alldeles strax har du något som närmast liknar en blandning mellan kräm och kall gröt (fast gott, kall gröt låter helt ogott) - den håller sig ett par dagar i kylen, och nu är det bara för dig att sleva upp en lagom portion på morgonen, toppa härlighet med lite honung och servera tillsammans med mandelmjölk (så tas järnet upp bättre, jämfört med till vanlig mjölk).