Brysselkål - inte bara är det löjligt gott, utan också väldigt, väldigt nyttigt. Forskning visar på cancerförebyggande egenskaper, och dessutom innehåller detta gulliga lilla kålhuvud mycket C-vitamin och antioxidanter (och detta vet jag eftersom jag googlat, även jag i och för sig inte har något emot att framstå som att jag bara kan sånt här, from the top of my head så att säga). Och hur lycklig blir man inte när något av det godaste man visar sig vara en sån där megabra superfood! Inspirerad av Kristins helt otroliga avokadosallad, brukar jag också lägga till vitlök och sedan byta ut romansalladen mot skivad brysselkål och grönkål. Bacon kan man strunta i om man vill - det smakar massor och är så vansinnigt gott att jag vaknar på nätterna och inte kan tänka på annat än att få sätta tänderna i den här salladen. Har ni vägarna förbi en Katsuya-restaurang kan jag också varmt rekommendera deras brysselkålsallad med mandel som finns på förrättsmenyn. Tips på fler nyttiga, enkla och goda recept mottages förövrigt tacksamt! Skulle ju kunna bli som en liten tipstråd med god supermat här. Så dela GÄRNA med er till oss som läser ni som kan om ni har lust!