Jag blir faktiskt helt fnittrig när jag ser resultatet varje gång jag försökt fota något ätbart. Jag är liksom mästare på att förvandla sådant som är gott till mat som ser fullkomligt oaptitligt ut. Så tänk på några filter, snitsigare porslin, bättre vinklar och en liten persiljekvist på toppen och lyssna på det här: Mums vilken härlig middag det blev idag! Vegan-bolognese är inte bara lätt att göra; det går också att lura vilken unge som helst att det är riktig bolognese i grytan. Jag brukar hacka upp lite grönsaker som finns i kylen; gärna sådant som börjat se lite hängigt ut. Idag blev det lök, morötter, lite pumpa, selleri och en skvätt vitlökig persiljesalsa som jag hade i kylen. Fräs på i olja och hiva lite buljong och kryddor om du vill. Sen stoppar du i ett par nävar svarta linser. Eller röda. Eller gröna. Men svarta ger mest bolgnesig färg om man nu bryr sig om sånt. Sen brukar jag klämma i lite tomatpuré och en bra skvätt rödvin, en burk krossade tomater och vatten. Sedan är det putterdags. Gärna en halvtimma eller mer. När allt är mosigt och mjukt och fint mixar du ihop och smakar av hur du vill. Ketchup för att få lite lite sötma. Och soya för färgen. Salt förstås. Gott, meganyttigt och omöjligt för någon att inte gilla. Spaghetti-squash är ett kul alternativ till pasta att servera till. Vet faktiskt inte vad en heter på svenska? Halvera grönsaken, lägg med sidorna nedåt på en plåt med liten vatten. Låt bakas i ugnen i en halvtimma (de där gula kanoterna till vänster i bild är squashen när den precis tagits ut ugnen) och använd sedan en gaffel för att med lätthet pilla ut innehållet som formar sig så fint i spagettiliknande strängar. Här är en bättre beskrivning på hur det görs!