Jag år chimichurri på en av de många OTROLIGA kubanska restauranger som finns i Miami. Sedan dess har den där smaken varit på min topplista. Men jag har liksom inte förrän ganska nyligen kläckt hur enkel den är att göra, och hur bra den är att ha hemma. Chimichurri håller sig länge, är super att göra i mängd och ha i kylen och hälla över ALLT grillat, eller ha som bas i någon soppa, att smeta in potatisarna som ska in i ugnen med eller göra som jag gjorde idag: världens snabbaste lunch. Blandade chimichurri med färsk spenat och en näven riven Västerbottenost. Tog exakt 10 sekunder att göra (när såsen redan var klar och stod i kylen alltså!) Så här: Finhacka en chalottenlök Finhacka minst en vitlöksklyfta Finhacka en större mängd persilja Blanda allt med ca en dl olivolja Pressa i saften från ca en citron (kanske bäst att prova sig fram här lite) Blanda i chili flakes och smaka av med salt. Välkommen till smakhimlen!