ÄLSKAR inte känslan av att ha tre hungriga ungar och samt en egen tom mage att hantera, när dagen har varit så i-ett-ig att det liksom inte funnits någon som helst tid att fundera över middagsplaner - men älskar att då glutta in i kylskåpet och komma på att här finns ju alla ingredienser som kan behövas till en riktig pangmiddag som dessutom går snabbt att göra. Låt mig presentera - ett av mina absoluta favoritrecept i Nyfiken Grön: Minestrone-soppan. Så här: hacka lök, vitlök, morot och halva en ask körsbärstomater. Fräs på i olja, häll på vatten och grönsaksbuljongtärning och låt puttra en kvart. Häll sedan i en burk vita bönor i tomatsås, eller gör en omgång själv! Lätt som en plätt: Tomatsås gör du ju lite som du vill men lök, vitlök, krossade tomater, buljong, en skvätt honung brukar bli bra, och så i med en burk avrunna bönor. Och en näve soppasta (eller bryt vanlig spagetti i små bitar). Jag hade också lite rester av vegetarisk bolognese kvar i kylen som jag rörde i också. När jag snokade runt i kylskåpet hittade jag också en förfärlig massa trötta grönsaker. Och vad gör man med sådana? Jag inte SLÄNGER MAN DEM i alla fall! Jag plockade fram min juicemaskin, ni vet den där vi alla köpte för ett par år sedan och tänkte att här ska juicas, och sen var den så satans jobbig att diska så den har mest blivit stående? Hur som helst. Glöm inte bort den lille jäveln. Den gör sitt jobb allra bäst, när den tar hand om småmosiga grönisar och frukter. Den färdiga smoothies står och gottar till sig i kylen och ska bli frukost i morgon: lite melon kvar i botten på den där, en halvskrumpen citronbit, ingefära, morötter, koriander, grönkål, äpplen och selleri. En riktig vitaminbomb!