Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Second hand-juveler i garderoben

En av mina absolut främsta talanger är att jag i blixtens hastighet kan scanna av loppisar, second hand och vintage-butiker och plocka ut godbitarna innan någon annan hinner före. Hela mitt hus och halva garderoben (aja, typ då)är andra hands-fynd (även barnens garderober för övrigt) med många små guldkorn som jag känner starkt för. Jag har alltid gillat tanken på att ge saker och plagg nytt och förlängt liv, långt innan det ens var ett uttalat miljövänligt sätt att hantera ett starkt intresse för shopping. Jag gillar särskilt andrahansdgrejer som inte precis utgör basplaggen: allra mest älskar jag second hand-jackor som sticker ut. Att ha en liten avdelning såna plagg, med hög unikitet i garderoben, är ju en supersnabb genväg från den där garderobstristessen som annars lätt dyker upp. Ni vet, känslan av att allt i garderoben känns tråkigt och jag ”har ingenting att ha på mig”.

Annons

Den här jeansjackan med stort Texas-emblem på ryggen och fram är förstås magnifik att slänga på sig till svarta jeans, vit t-shirt och sneakers för en väldigt casual and cool outfit.

Annons

Lite samma med den här skjortan. Jeansskjorta med broderade cowboys på.

Gul liten jacka i mocka. Funkar perfekt att ha istället för kavaj!

Den här Missoni-kavajen med tillhörande och matchande kjol är helt klart en superfavorit i garderoben.

Annons

Den här klänningen är ett annat favorit-second handköp som jag tror hängt med i nära 20 år nu.

Den här mockajackan med nitar i guld och läderapplikationer är mitt senaste vintageköp. Min kärlek vet absolut inga gränser! Det här ju inte ett plagg jag använder varje dag precis, men bara att veta att den finns garderoben gör mig lycklig.

Annons

Den här skjortan med applikationer i färg och glitter OCH fransar med silverpärlor på är ungefär lika härligt bananas.


4 kommentarer till “Second hand-juveler i garderoben”

 1. LN skriver: 23 februari, 2018

  Ha,ha, som att läsa om sig själv lite, detta med kärleken (stark!) till vissa vintageplagg. Ibland plockar jag fram mina ”juveler”, bara för att titta och klappa lite på dem och känner lycka att de hänger i min garderob. Knäpp man e alltså..:) Älskar skjortan med cowboysarna och Moschino kavajen…ola,la, och Bowie jackan!!! Sett ett program på svensk TV i en mindre kanal om en GRYM vintage butik som jag tror ligger i L.A nånstans, den kvinnan, hon när ungefär samma kärlek upphöjt i hundra, med oj vilka fina plagg hon har där, säkert sweindyrt, men kul att kolla in och få inspo.


 2. Tuffjanna skriver: 23 februari, 2018

  Haha du och Girlboss. Jag gissar att de redan sett serien?


  1. Tuffjanna skriver: 23 februari, 2018

   DU sett serien


 3. Kjell skriver: 24 februari, 2018

  har ett par 20-år gamla Lee-jeans, som jag älskar – luckily I can
  still wear them – vad hände med svarta jeans, som var så poppis ett tag ? jättekallt i Farsta, 7 minusgrader och mycket snö.


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/jag-gillar/magic-castle/