En liten liten del av mig drömmer om att bo på en självförsörjande gård. Det inte den delen av mig som inte ens kan hålla liv i en kaktus kan jag meddela. Men ibland får jag slängar av huslighet och då njuter jag så väldigt mycket av att pyssla och stå i med min tunna bank av favoritrecept hemma. Jag dricker bara mandelmjölk. Min mage är inte superbra på att hantera vanlig mjölk så för allas skull försöker jag hålla mig borta från den. En kompis bjöd på mandelmjölk hon gjort själv för ett tag sedan, och den var så sjukt god och den där husliga delen av mig blev förstås sugen på att testa att göra samma. Lägg ca 200 g mandlar i blöt i en liter vatten åtminstone 5-6 timmar, gärna ett dygn Skölj av mandlarna Lägg mandlarna tillsammans med ca en halv liter vatten i en mixer (eller i en bunke och använd stavmixer) plutta gärna i ett par dadlar (Medjool) och kanske lite vanilj också om du vill ha en mjukt söt smak. Mixa så att allt blir grynigt. Sila blandningen genom en saftduk eller något annat finmaskigt - häll på en glasflaska och ställ i kylen. OERHÖRT smaskigt! Inte minst att ha i kaffet eller i sitt te eller att göra smoothies på.