Det är spännande det här - när man börjar tänka på mat och vad man äter - hur det snabbt blir något som närmast kan likna ett intresse, och hur mycket man varje dag upptäcker att man ätit och handlat saker - år ut och år in - mest av gammal vana. Jag har väl alltid varit ganska mån om att äta bra (det betyder inte att jag är ett hälsofreak för det är jag inte, men jag står inte ut med dålig mat bara. Får kväljningar och tappar matlusten av tanken på billigt kött osv) - men det här är ju en enorm värld som inte verkar ha något slut - vilket är härligt! För jag gillar att lära mig och att utvecklas. Jag har sett dokumentären Cowspiracy som handlar om hur köttindustrin är den tveklöst största boven till miljöförstöringar och klimatförändringar i världen - vi har även pratat om den i min och Johannas podd Blankens Swanberg - och det tog mig liksom till nya nivåer i det här (avskyr att labela mig själv så tänker inte kalla mig vegetarian, utan en person som äter huvudsakligen vegetariskt och sen kött ibland om man får feeling). Ska återkomma till det strax. Men på tal om det här att man handlar saker av gammal vana så rådde för några månader sedan smått hysteri kring import av babygröt hos familjen Blankens. Tills jag förstod att en bebis behöver inte alls äta fabrikernas gröt - det går precis lika bra att göra egen havegrynsgröt (se bild ovan) och mixa för en slätare konsistens. Jag blandar ut med egengjord aprikospure så blir järnbehovet tilfredsställt också. Hur som helst. Läsaren Sarah skrev så här och kom med en geniala idé. Jag började se den igår och får sån köttångest! Det senaste året har jag minskat min köttkonsumtion radikalt men skulle definitivt kunna äta ännu mindre, eller sluta helt och hållet. Det jag tycker att är svårt dock är att komma på enkla, snabba, mättande vegetariska vardagsrätter. Du vet de där rätterna som ska slängas ihop under barnfamiljens hell hour? Kan inte du efterlysa dina läsares bästa veg recept i ett inlägg så kan kommentarsfältet bli som en lite receptbank? Då kanske ännu fler känner att vegetariskt nog fan är en bra idé. Underbart Sarah! recepttips mottages TACKSAMT nedan. Mitt bästa är den här linssoppan som oväntat nog är barnens absoluta favoriträtt - och igår Floydade jag ihop en grej som faktiskt också blev uppskattat. * Grillade paprikor, ett par hela vitlöksklyftor och squash med olivolja och flingsalt i ugnen. * Mixade sedan ihop och spädde med vatten - kryddade med persilja, lite ketchup (måste ju ha nått sött i också, tänkte ta honung men eftersom Remy skulle äta samma och bebisar visst inte ska lapa i sig honung så var ketchup ett barnvänligt alternativ) och salt * Blandade med spagetti och serverade med riven ost och ketchup. * Tog ju max tio minuter att laga (kanske en halvtimma för grönsakerna i ugnen, men de kan ju få vara där och mulla på sig medan man passar på att fixa med annat) Hett tips! När vegetarisk mat eller annat läskigt som inte är Mamma Scans och makaroner - se till att ungarna är svinhungriga. Då äter de ju tamejfasen vad som helst. Okej! Hit us! Vegorecept för familjen tack!