Det är ju sällan det man tror att man ska sakna i smakväg (lakrits, kaviar etc) som man sedan längtar efter när man lämnat Sverige. För mig har den värsta matsorgen handlat om mejeriprodukter. Amerikaner ÄLSKAR low fat. Det går knappt att hitta en youghurt som inte har pyttelite fett eller inget fett - och istället kompenserar man med artificiellt kalorifritt socker av olika slag. Det verkar vara olika det där, vissa känner det inte alls, men jag är överkänslig. Jag kan spåra stevia (som iofs inte är artificiellt, men ändå har samma bismak på något vis) DIREKT. En liten gnutta av det i något alls och tungan krullar sig och känns helt torr. Tycker att det är en vidrig smak. Men mer än jag saknat gid youghurt och filmjölk, har jag saknat bra smör. De flesta smörsorterna här känns liksom oljiga och hittepåiga, som att det typ är en kräm gjord av smakämnen snarare än smör, och SOM jag längtat efter Bregott Havssalt som ligger i topp på listan över de godaste sakerna jag vet. Vad jag vill komma fram till är att hipstern i mig reagerade när jag hörde hur lätt det är att göra eget smör, och sedan tipsade min kompis Theresa mig om en liten burk typ (hon hade sett den i en tidning i Sverige, så den finns säkert där med) som hjälper till att greja eget smör på bara ett par minuter. Idag testade jag för första gången - och halleluja! I'm back! Avokado-mackan (som fått agera stand in i smörbristen) har en seriös konkurrent. Här ska rostas mackor som ska dränkas i smör - äntligen! Lätt som en plätt som sagt - ta fram grädde och låt den stå i rumstemperatur över dagen. Skaka eller vispa den tills det bildas smör, häll av vätskan som bildas och blanda sedan smöret med flingsalt eller vitlök eller örter eller vad du nu vill ha och stoppa i kylen. Tillägg: förlåt! Burken kommer från Chefn och heter Buttercup (jag tror som sagt inte att det är nödvändigt med en sådan, men det var onekligen enkelt!)