Här kommer en påminnare om en riktigt riktigt bra rätt som lite ofta glöms bort när vi snackar härlig, enkel, nyttig och ska vi säga, eh kostnadseffektiv (billig låter ju liksom så negativt?) vegomat. Låt mig presentera SPENATSOPPAN! Vi äter den nästan varje vecka hemma och exakt alla älskar den! Hacka lök och låt mjukna i olja Hacka färsk spenat eller använd fryst om det funkar bättre med säsongstänk. Lägg i kastrullen och låt mjukna tillsammans med löken. Här går det också fint att ha i rå potatis i små bitar, eller annan rotfrukt du vill ha med för att dryga ut eller addera nyttoämnen. Lägg till buljong och vatten och låt koka upp. Låt soppan puttra en sväng, kanske tjugo minuter eller så? Mixa sedan med en stavmixer och smaka av med valfri sorts grädde och salt. Lägg i ägghalvor för protein och extra mättnad. Sån underbar klassiker alltså!