Min roligaste dagdröm är att fundera på vad jag skulle investera i om jag var supersuperrik och kanske lite mer business savvy. Senaste iden? Buljong gjord på malda syrsor. Ha! Håll dig till skor och blogg, tänker ni. Men här kommer det: 1. Buljong, en så fantastisk liten produkt som blir helt avgörande för smaker i nästan all matlagning. 2. Syrsor. Framtidens protein. Syrsorna frystorkas och mals till ett pulver som innehåller dubbelt så mycket protein som rött kött, lika mycket kalcium som mjölk, lika mycket B12 som lax och hela 17 aminosyror, dessutom är ju den här sortens protein så oändligt mycket mer skonsamt för klimatet än kött och mejeriprodukter. Kanske själva lösningen på en rejäl bit av klimatkrisen, vågar vi säga det? Tänk er då smaksatt syrsprotein, som gör vad buljong gör för smakerna. Syrsbuljong! Som samtidigt adderar allt det där livsviktiga?Att smaka upp en vitaminspäckad pastasås med en buljong som också är som syrsmjöl innehåller? Att det känns lite knepigt för oss västerlänningar att äta insekter är bara en vanesak som vi snabbt kommer över. Jaja, kom inte och säg att jag inte letar lösningar i alla fall! (PS Ibland saknar jag så mycket att podda, hade jag haft en podd hade jag kunnat lägga ut texten om Syrsbuljongen i fem minuter, innan Johanna sagt att jag var dum i huvudet men ändå kanske var något på spåren)