Jag hade en hel del torrt bröd i brödlådan i helgen, och bestämde mig för att göra något vettigt av dem. I Nyfiken grönare tipsar vi om ett bra sätt att undvika att slänga torrt bröd; gör krutonger! Jag gjorde krutonger som jag blandade med bönor och mandelsmör och slängde ned i en sallad med grönkål, spenat, feta och sista slatten av en persiljesalsa som stod i kylen. Jag har verkligen flyttat om hela mitt tänk kring mat och matlagning tack vare Nyfiken Grön och Nyfiken Grönare. Mitt mål är att inte slänga någon mat alls. Knappt ens skal! De trötta resterna från salladen gjorde jag middag av på måndagen. Det gröna med rödlök och lite tomater som också var i, hackade jag upp och fräste ihop med mer olja, kokade sedan upp med buljong och mixade ihop. Smakade av med grädde och salt - blev en perfekt spenat och grönkålssoppa som vi åt med grillade ostmackor. Grillade ostmackor (sådana där man lägger i ett järn man klämmer ihop) är förresten en perfekt plats att bli av med små ostskalkar. Riv osten och bland smaker! Hade en tanke på att kanske göra någon slags matdagbok här i bloggen? För att visa hur jag gjort för att halvera både kostnader och tid men också naturens resurser! Återkommer om det om några dagar. Om ni tycker det vore kul?