I annonssamarbete med lindex

Hållbara favoriter från Lindex

Lindex jobbar med hållbarhet på alla plan – från designprocessen till återanvändning av material när plaggen inte kan användas längre. Jag tror att det är så enormt viktigt att stora företag som Lindex tar täten i de här frågorna, för att den verkliga förändring och förbättring i modebranschen behöver genomgå verkligen ska ske. Redan idag är 95 % procent av bomullen Lindex använder från mer hållbara källor som Better Cotton Initiative, ekologisk bomull, GOTS och återvunnen bomull. Deras mål är att 100 % av bomullen ska komma från mer hållbara källor år 2020. Men bomull är ett enorm resurskrävande material, och därför jobbar Lindex också med alternativa och återvunna material som återvunnen ull och polyamid samt eco-viskos för att nämna ett par exempel.

När jag växte upp och var en modeintresserad tonåring på 90-talet så var Lindex den enda klädbutiken hemma i min stad. Det var dit jag gick och fick min modedos när ekonomin tillät. Sedan dess har Lindex en speciell plats i mitt hjärta, och jag tycker alltid att det är så fantastiskt kul när vi gör samarbeten ihop. Att de dessutom är ett företag med verkliga ambitioner att förändra gör förstås att jag gillar dem ännu mer. Vill ni läsa mer om Lindex hållbarhetsarbete tycker jag ni ska klicka er vidare hit – både intressant och imponerande läsning!

Alla plaggen på bilderna nedan kommer från Lindex sustainable choice-sortiment producerade med omsorg för människor och miljö!

Här hittar ni hela sortimentet på dam-sidan och här finns barn-plaggen!

En så perfekt outfit för Rio som gillar starka färger och coola brallor!

Bonnie älskar den här T-shirten! Ljusrosa chinos till. 

Att få alla ungar, mig själv och hund med på bild är klurigt! Minst sagt. Den här tröjan med ”gators” passade Remys smak så till den milda grad att han alltså vägrar ta den av sig ens när han sover. Får kanske skaffa en till? Gröna byxor till!

En vit skjorta är alltid bra att ha. En vit skjorta i fenomenalt snitt är perfekt! Klassiskt möter trend på bästa sätt!

Och de här byxorna till är som en dröm. Älskar att matcha dem med bara en svart T-shirt och sandaler också.

Två plagg jag tycker mycket om att ha i min garderob är byxdressen och sådana som går att använda på många olika sätt. Byxdressen är  i och för sig på samma sätt också enormt lätt att förvandla. Kan bäras till flipflops över baddräkten på väg hem från stranden, eller till klackar och kavaj när det är fest. Över den randiga byxdressen har jag en ärmlös skjortklänning som fick agera någon slags tunika här, men som är lika fin att ha knäppt och barbent eller över tights. Bra plagg på det viset!

Svarta byxdressar har jag avverkat ett par genom åren, och det har varit min garderobsräddare många gånger. Bästa plagget att klä både upp och ner precis hur du vill! Gillar det dressade snittet på denna!


2 kommentarer till “Hållbara favoriter från Lindex”

  1. Jag undrar om någon sitter och kniper på en svart The Kristin (koftan) som ni inte använder? Vill hemskt gärna köpa en sådan! 🙂

  2. Hej Cecilia! Jag älskar dina klädfråge-inlägg och har nu en egen som du gärna får svara på om du vill. Har nämligen köpt ett par jeanshängslebyxor som jag gillar jättemycket men känner mig osäker på vad jag ska ha till i form av överdel, kavaj/kofta och skor. Har du några idéer? Tack för grym blogg!!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)


 SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar