Annons

Annons


Boktips för barn i sommar

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig.

Läs mer här.

Bonnie är 9 år och älskar att läsa. Hon har plöjt Harry Potter-serien ett par gånger, och de senaste månaderna har hon läst det mesta av Rick Riordian. Har ni barn i samma ålder som gillar att läsa vill Bonnie gärna rekommendera böckerna om halvguden Percy Jackson där Född till hjälte (reklamlänk via Apprl)  är den första och Titanens förbannelse (reklamlänk via Apprl)  är hennes favorit, om hon måste välja en. Men hon älskar alla böckerna, och har gått vidare härifrån och börjat läsa en del om grekisk mytologi. Nu tänkte jag klicka hem lite böcker för sommaren. Bonnie är förstås sugen på mer Rick Riordan (reklamlänk via Apprl) , den här kanske kan vara något? (reklamlänk via Apprl)

Annons

Om era barn inte läst den här författaren innan tipsar jag om här om en lång härlig sommar tillsammans, för jag kan lova att det kommer älska böckerna. Har ni också barn som gillar att läsa från hemskt gärna dela med er av tips på bra böcker nedan! Tack på förhand!


19 kommentarer till “Boktips för barn i sommar”

 1. har en son på 12 år som också är en riktig bokmal. han fullkomligt ÄLSKAR serien om PAX av bl a åsa larsson. lite beroende på vilken typ av böcker man gillar förstås men de är åt fantasy hållet och han PLÖJER dem och kan ej sluta läsa. litet tips till bonnie. kram på er

 2. Önskar att min 9-åring älskade läsa. Han lyssnar gärna på talböcker eller att jag läser men läsa själv…no way. Själv var jag bokmal och älskade Kulla-Gulla och Anne på Grönkulla serierna. Kan annars tipsa om Godnatt Mr Tom. Så fin bok!

  1. Jag älskade också Godnatt nr Tom! Har kvar den i bokhyllan fortfarande, tom tvingat min man att läsa den😀

  2. Min nioåriga tjej är bokmal och jag hämtar inspo från min egen uppväxt. Ja, Anne på Grönkulla tänkte jag läsa högt i sommar. Nu läser vi Agnes Cecilia av Maria Gripe. Hon läser hela Klaraserien om Klara som älskar att rida. Vill tillägga att vi ÄSKAR Madicken härhemma, läser dem till jul, sommar, påsk. Min sjuåring läser Lasse-Maja. Jag lånar nästan bara kvinnliga författare. Ibland får man se upp med äldre barnlitteratur så att inte omoderna värderingar förekommer. Men svårt att rodda i dagens moderna barnlitteratur. Tänk dock vad språket är viktigt, inte minst modersmålet. Att kunna läsa, tala, skriva – uttrycka sig, tala för sig. Grund för ett bra liv.

 3. Min 9 åring älskar oxå att läsa, och har plöjt Harry Potter. Nu är hon helt inne på en serie böcker som heter Warriors av Erin Hunter. Den är tydligen FANTASTISK och hon har läst och läst och läst! Handlar om katter 🙂 men verkar superspännande.

 4. Min snart nioåriga kille har precis upptäckt Percy Jackson och älskar dem! Eftersom han sedan tidigare älskar mytologi och har rätt bra koll på grekiska gudar tror jag han gillar dem lite extra mycket. Harry Potter har vi börjar läsa tillsammans men fastnat lite i. Jag ska se om han kanske inte ska läsa dem själv nu när han börjar få upp läshastigheten lite.
  Har du andra tips på böcker i samma kategori får du gärna tipsa. Han gillar inte det vardagliga utan tycker mycket mer om äventyr.
  Vårt problem är nu att få honom att vilja göra något annat än att läsa.

 5. Gillar hon HP och Percy Jackson så måste hon läsa Magisterium av Cassandra Clare och Holly Black. Min unge läste bokstavligt talat två på samma dag. Även PAX-serien är fantastisk. Inte minst som ljudbok som även jag tycker om att lyssna på. Morgan Alling är den perfekte uppläsaren. Har egentligen massa fler tips men rekommenderar biblioteket och att fråga bibliotekarien om tips. Brukar ofta vara långlån på somrarna.

 6. Bonnie har samma favoriter som mina söner, 9 och 11 år. De tyckte även om serien om Gregor från ovanjord av Suzanne Collins som jag kan rekommendera.

 7. Mina tjejer på snart 10 och 12 år har gillat böckerna om Jack av Martin Olczak och Anna Sandler. Finns 8 st. Just nu läser de Monstrens rike, en trilogi av Johanna Strömqvist och Johan Idesjö. Guldkompassen är också bra, en trilogi också. Fröken Smith den elakaste häxan i världen är fortfarande en av mina favoriter. Beverly Nichols har skrivit den. Har aldrig kommenterat förr, så jag vill passa på att tacka för en fin blogg. Hittade till den för flera år sedan och läser regelbundet. Jag har bott söder om LA i flera år själv när jag var yngre. Återvänder på semester ibland. Äger också Blankensskor, fantastiska! Älskar dem! Ha en fin sommar☀️

 8. Viveca Sten och hennes dotter har skrivit fantasy serie om havsfolket. Utspelar sig i Sthlm skärgård och är riktigt spännande även för vuxna. Finns två böcker och den sista ska komma snart tror och hoppas jag.

 9. Underbart med läslust! Jag tipsar gärna, vi har också en lässugen 9-åring hemma. Först om Sandvargen (Stora boken om Sandvargen) av Åsa Lind, för Bonnie kommer den vara lättläst men den är så vackert skriven och härlig att lösa. Väl värd! Det är en kapitelbok och vi har haft den som högläsningsbok, läst den i flera omgångar. Den tar upp livsdilemman på ett lagom sätt. Tipsar vidare om Ishavspirater av Frida Nilsson, Ylvania av Ylva Hällen och så förstås hela serien Pax-böckerna (eftersom jag själv bor i Mariefred). Hoppas Bonnie får en härlig lässommar!

 10. Åsa Lind Sandvargenserien

  Godnattsagor för rebelltjejer

  För de mindre OLIKAförlags böcker som Tesslas mamma vill inte.

  Michael Ende Momo kampen om tiden kanske lite senare

 11. Tipsar om boken Nevermoor av Jessica Townsend!! Finns på både engelska och svenska. Min dotter har läst den på bägge språken och ÄLSKAR den. Del två släpps i oktober. Hon sägs bli nya Harry Potter…

 12. Vi har kört alla 4 delar av Monster och Hjältar på himlavalvet som högläsning. Grekisk mytologi. Bildande för hela familjen!

 13. Dagbok för alla mina fans (det finns säkert 15 st i serien) var det som fick 8-9-åringen att vilja läsa själv. Sedan har Kristina Ohlsson skrivit några spännande böcker för barn, t ex Zombiefeber och Mysteriet på Örnklippan.
  I bästa fall blir något av barnen en bokmal som jag!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)


 Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar