Annons

Annons


Hur mår man?

Mitt topp 1 välmående-knep är att singla ut platser där man redan innan man ens kommit dit bestämmer sig för hur man ska må.

Oj vad den känslan var lättare att formulera i mitt huvud än i text. Men så här. Min sommarstuga är världens vanligaste lilla hus, i ett sommarstugeområde nära en liten badplats. När jag är här duger allt. Då finns ingen gnagande stress. Då finns bara känslan av trygghet och att allt komme ordna sig. Det ligger inte så mycket i platsen utan mer i att jag bestämt mig för att njuta mer och bekymra mindre när jag är här. Det är till och med så luddigt konkret att jag slår på en osynlig switch inne i kroppen (jag ser den faktiskt framför mig och hur den åker från upp till ner) och blir den här delen av mig själv när jag åker förbi en viss bondgård ett par kilometer från stugan.

Annons

Det gör under för välmåendet att unna sig den här pausen från oro och funderingar på sommaren. När inte bara kroppen utan kanske ännu mer själen och allt där inne får ta semester.(Note: detta betyder förstås inte att jag inte har dåliga stunder, skäller på barnen, eller surar över småsaker när jag är här. Det händer förstås. Men mer sällan och tiden emellan är mjukare och mysigare)

Har ni såna här eller andra knep för att se till att livet blir fint och mysigt och inte bara måsten och krav?


9 kommentarer till “Hur mår man?”

  1. När jag passerar Tranebergsbron med t-banan går gränsen mellan jobb o hemma. Pendlar Slussen-Vällingby. Axlarna sjunker ner lite mer då. Älskar att passera där!

  2. Snälla, skriv det där inlägget om skärmtid som du nämnde för ett tag sen! Du är bäst : ) kram

  3. När vi är på ”torpet”, vaknar på loftet och det doftar kaffe nerifrån, barnen har redan sprungit ut i nattlinne och leker. Vi har inga planer, inga tider, vi måste ingenting. Vi kanske åker ut med båten, kanske åker och fikar på ”kvarnen”, jag älskar att göra omelette till lunch och till kvällen doftar det kaprifol. Vi tar ett glas vin, badar och tackar för allt vi har och fynderar ut nya mål och vägar framåt.

    En helt annan sak: jag funderar på höstdojor till min roströda/tomatröda kappa, funderar på the Vanessa chartreuse. Har du ngt stiltips blir det för mkt med rött/gult? Vad hade du kört för färg på väska till ?

  4. Går ut och går eller joggar lugnt varje lördag- och söndagsmorgon. Det är en sån underbar start på dagen, egentid, bra musik i lurarna, alltid längs havet, och sen den där sköna känslan när man kommer hem att NU är det bara att njuta av resten av dan, frossa i långfrukost och ha det bra. Eventuellt vakna barn placeras med fördel framför TVn denna halvtimme 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)


 Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar