Annons

Annons


Roadtrip genom södra Sverige

Har så enormt svårt att slita mig från lugnet i stugan, men nu har vi gjort det och jag konstaterar att det är inte precis dumt att ge sig ut och se Sverige heller. Första stoppet var helt fantastiska hotellet Nääs fabriker. Stannade förstås också till hos Bomullsfabriken som säljer Blankens skor, och där vi också ska öppna vår första egna lilla shop in shop-butik med hela Blankens utbud i höst.

Annons

Nästa stopp blev kompisar i Falkenberg. God middag med utsikt över havet och krabbfiske för barnen, så härligt! I morgon åker vi vidare mot Österlen och Köpenhamn. Tips på saker att göra i Köpenhamn mottages tacksamt, och kanske inte främst Tivoli, utan jag tänker mer hyra cyklar och ta sig runt och visa barnen en ny stad-känslan?


13 kommentarer till “Roadtrip genom södra Sverige”

 1. Hej! Här kommer Köpenhamnstips!
  Hyra cyklar är en bra idé, kanske en lådcykel? Googla cykeludlejning. Ta er ut till Refshaleøen där ni kan äta street food på Reffen och gunga i en jättestor installation på Copenhagen Contemporary.
  Bada i hamnen! Det finns hamnbad på Islands Brygge t.ex. Eller cykla ut till Amager Strandpark (evt kombinerat med brunch på Wulff & Konstali eller sushi på Sticks’n’Sushi).

 2. Hej!
  Tips till dig om ni ändå är ute och cyklar i Köpenhamn är Maria Blacks butik på Silkesgade 13. Inget för barnen kanske, men såå fina smycken till mamma 😀

 3. Jaaa!! Gör det, hyr cyklar alltså. Det gjorde vi för några år sedan, Såå mysigt! Vi cyklade till ”lille havefrun”, slottet och till Christiania. Alla tre är saker som måste ses i Köpenhamn! Älskar Köpenhamn, blev väldigt sugen på att hyra cyklar själv nu faktiskt! Ha så mysigt!

 4. Vad jag också blev sugen på att åka t Köpenhamn med mina tre barn i ungefär samma åldrar som dina. När ni har varit dör, så får du GÄRNA skriva met utförligt om er trip!

 5. Kan faktiskt rekommendera att ta båtturen under broarna i alla kanaler. Jättehärligt! Sen är Parken framför kungliga slottet läcker. Fortsätt sedan bort till kastellet i riktning mot Lille Havfrue

 6. Äta äkta smörrebröd, Ida Davidsen är drottningen av smörrebröd. Räkor på rågbröd…..mums! Det är hygge.

 7. Absolut Refshaleöen och Reffens Street food!!
  Tycho Brahe-planetarium och experimentarium är fint för barn. Och den blå planeten är fantastiskt för både vuxna och barn – finns även härliga Amager Strandpark i närheten.

 8. Japp, Reffen och Christiania som alla säger. I Christiania undvik Pusher street och se det andra istället. Fina kanalkvarter också i närheten av Christiania.

 9. Tips på rest Hercegovina på Tivoli, har god buffé, levande musik och är perfekt barn-brôtigt. Att cykla runt i stan är ett måste. Utöver tips ovan: god fish and chips på Toldboden (nära Lilla havsfrun) med utsikt över hela hamninloppet och ge barnen en utmaning att gå alla trapporna upp i Vor Frelsers Kirke (Christianshavn).

 10. Christiania med barn? Skojar ni? Även om man undviker Pusher street så är det ju bara en soptipp och det sitter ju folk överallt längs stigarna och röker på. Det är inget härligt med Christiania vare sig för vuxna eller barn tycker jag, mest sorgligt.

 11. Ta en kanalbåt i Nyhavn, då får ni se Lille Havefrue, Operan och många av de andra sevärdheterna i Köpenhamn.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)


 Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar