Cecilia Blankens
Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. Här i bloggen får ni hänga med i hennes omväxlande entreprenörsliv. Räkna med mycket mode, en hel del familjeliv och massor av åsikter. Cecilia har bloggat sedan 2005 och alltid haft ambitionen att hennes lilla plats på webben ska vara som en fritidsgård för kvinnor där vi diskuterar, inspirerar, stöttar och sprider kärlek.
Annons

Skönhetsfavoriter just nu

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Här kommer en vild blandning skönhetsfavoriter jag gillar och använder mycket just nu!

John Masters Cleansing balm – det här är nog utan större tvekan den bästa ansiktstvätt jag haft. Den är som ett mjukt vax – olika pressade oljor, och min hy som lätt blir torr och fnasig älskar detta. Otroligt dryg är den också! Har använt flera John Masters organics innan – bland annat schampo och balsam – och varit lika nöjd med dem. Är nu mycket sugen på att testa denna också!  (reklamlänk via Apprl)

Annons

Loelle Almond oil – är ett stort fan av mandelolja och återkommer ständigt till denna som min enda dag och nattcreme.

Annons

Essie Gel couture i färgen 420 Wrap party – röda och rosa naglar känns lite tantigt för mig på något vis, alla andra färger för mycket, svart för hårt. Så jag har upptäckt den perfekta färgen – mörkt mörkt grönt, så mörkt att det nästan ser svart utan, minus den hårda känslan. Snyggt till alla andra färger också! Har den numer alltid på tånaglarna.

Gel couture är också ett riktigt superlack för övrigt. Som salongs-gel nästan i hur länge det sitter. Lätt att få snyggt också. Det här är en snygg neutral ton som jag också använder! (reklamlänk via Apprl)

Obviously inte min hand

Ni vet väl att ni måste vara försiktiga när ni väljer deo? Inte rolla tungmetaller eller täppa till porer i de känsliga områdena nära alla lymfkörtlar. Jag har testat nära nog varenda naturlig deodorant där ute – hittade en fantastisk i USA, men nu känns det inte rimligt att beställa och låta den skickas så långt – så gissa om jag kissade lite på mig av glädje när jag hittade Naturlig Deo. En helt otroligt bra deo som tillverkas i Västerbotten av ett företag som drivs av en kvinna som heter Sara. Perfekt också om du har barn som behöver deo och inte känner för att kleta på dem konstiga grejor.

Annons

Enzympeeling – vilken fantastisk liten grej det är för att få fart på hyn! Jag har nog inte riktigt hittat en favorit än, men är sugen på att testa denna från Maria Åkerberg. (reklamlänk via Apprl)

 

 

Annons

9 kommentarer till “Skönhetsfavoriter just nu”

 1. Elin skriver: 8 juni, 2020

  Hej! Jag har en fråga som inte på något sätt hör ihop med detta blogginlägg men vill så gärna be om sko-råd. Och vem bättre att fråga 😉 Jag ska gifta mig och lutar åt att bära rodebjers mabelin i rostrött (faktiskt efter att jag såg bilden på dig som nån tidning tagit vid ett hemma hos-reportage hos er). Tanken var att vi skulle gifta oss på stranden i Spanien och jag hade tänkt några sköna sandaler till. Men i och med läget i världen just nu stannar vi hemma i stan och gifter oss på rådhuset istället. Nu är jag så rådvill när det gäller skor. Kan du hjälpa mig? Behöver inspiration! (Jag vill känna mig cool, maxhöjd på klack mina fötter fixar är ca 3 cm, älskar dina la brea (har svarta och lila) och har en förkärlek för spetsig tå)


  1. Cecilia Blankens skriver: 9 juni, 2020

   The Anne!!!!! Kolla in dem på Blankens.com – perfekta till ju!


   1. Elin skriver: 9 juni, 2020

    Jaaa!!! Jag har faktiskt spanat in dem. Tack!!!


 2. Sara skriver: 9 juni, 2020

  Fast nagellack som går som farligt avfall känns ju sådär ur miljösynpunkt. Fast jag använder det själv även om det är mest på sommaren då jag känner att jag måste göra något åt mina tånaglar för att kunna gå i sandaler utan att skämmas. Ingen direkt kritik här mer en fundering över hur jag och andra låter vissa beslut påverkas av miljötänk medan andra beslut helt baseras på andra faktorer.
  Att alla ska flytta till stugor på landet och enbart ha självhushåll känns inte heller som en rimlig lösning så frågan är var man ska lägga ribban. Jag har slutat använda schampoo eftersom jag insåg att det var en onödig produkt för mig. Men det blir förstås synd om alla som jobbar med shampootillverkning om alla skulle resonera likadant.


  1. Cecilia Blankens skriver: 9 juni, 2020

   Nej det är inte optimalt med nagellack – men tills det finns bättre alternativ kör jag ändå på detta. Och det är okej! I min värld gör man så gott man kan och lite till – perfektion har jag inga förhoppningar om att nå, det håller ju heller inte i längden. Det är okej att göra bra, och att inte vara fläckfri!


 3. Karin skriver: 9 juni, 2020
  1. Cecilia Blankens skriver: 9 juni, 2020

   Tack snälla för tips!


 4. Isabella skriver: 9 juni, 2020

  Jag saknar också de naturliga deodoranter jag använde när jag bodde i LA. Nu har jag Nuxe long lasting deodorant men jag tycker inte att den är särskilt long lasting, men den luktar otroligt gott! Sedan har jag inte heller kollat upp alla ingredienser så jag vet inte hur pass giftfri den är. Jag ska testa Naturlig Deo när jag har använt upp min nuvarande. Som ansiktsfukt använder jag tre ekologiska oljor som jag ibland blandar och ibland använder ensamt (mandel, jojoba och havtorn). Min hud mår superbra av det, dock har jag det senaste halvåret besvärats av perioral dermatit så situationen är inte perfekt men jag ser ändå förbättring sedan jag bytte till oljor istället för milda ansiktskrämer för torr/känslig hud.


 5. Klara skriver: 10 juni, 2020

  ÄLSKAR den Maria Åkerberg-peeling du länkade! Tyvärr luktar den typ spya (???), men resultatet blir fantastiskt. Har aldrig haft så fin hy!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ceciliablankens.femina.se/okategoriserade/helgen-fran-mobilen-3/