Annons

Annons


Med myset i fokus

Jag har ju ett annat hem också, det som alltså inte är bloggen, mitt lite mer digitala. För nya läsare kommer en kort re-cap: vi flyttade till LA för snart fem år sedan, hyrde hus de första två åren innan vi till slut slog till och köpte. Vi hade en väldigt begränsad budget, men var öppen för hur och var vi ville bo. Viktigast var att det var ett område med bra public school (annars behöver barnen gå i privatskola och det är dels inte precis gratis, och så ger det en ganska förfördelad bild av verkligheten) och att det låg hyfsat nära min man Pers arbete. Till slut dök det upp ett renoveringsobjekt i stadsdelen Studio City, och då slog vi till. Huset hade bara ägts av en farbror innan, han bygde det på 50-talet och dog här när han var nästan 100. Sen tog vi över! Vi målade om, lade in nytt golv, fixade badrummen och kök, men behöll mycket av husets unika karaktär. Det ser ut lite som en alpstuga här bland alla palmer och kolibrier!

Annons

Jag tänker att ens hem måste spegla ens största behov. Om behovet är tystnad och stillhet ska hemmet kanske vara ljust och avskalat. Behöver du hemmet som en trygg plats främst ska det kanske vara fyllt av trygga hemkära prylar. För mig och oss var myset viktigast. Därför att det finns så sjukt mycket power in the mys alltså. Ombonat och hemtrevligt, med mycket färger och prylar som valts av en anledning, är inslag som får mig att känna mig hemma. Som får mig att dra ner mitt själsliga tempo och hålla mina kära lite närmre, lite oftare.

Vardagsrummet! Den där sammetssoffan i obskyr grön färg är ett av mina bästa Craigs list (motsvarighet till Blocket)-köp någonsin.

Stor öppen spis i rosa kakel som vi sparade från förra ägaren.

Entrén till huset, från insidan. Här ska jag spara upp en växtvägg på armeringsjärnen som sitter där, är det tänkt. Som ett levande insynsskydd liksom!

Är barnsligt förtjust i små detaljer. Särskilt i form av djur.

Samling av favoritprylar på hyllan på husets andra öppna spis – samt två krukor som står tomma medan jag funderar på vad som ska få finnas i dem!

Den här delen av huset renoverades sist, för bara ett par månader sedan. Mitt och Pers sovrum fick ett nytt fint badrum och skjutdörrar ut till poolen!Sovrumsdetaljer.Min sida av sängen är alltid en total röra av sladdar, böcker, fotsalvor, doftljus och anteckningsblock.Sovrumsdelens nybyggda badrum. Badrummet har ingen dörr utan hänger ihop öppet med själva rummet (den lilla toalettdelen stänger man dock till med en skjutdörr!). Mycket nöjd med att så många delar av badrummet byggts med Craigs list-köp. Tokfyndade lyxmarmor för ett par hundra dollar.Nisch med favoritprylar i badrummets toalettdel.Det lilla köket som är öppet mot matsalen och husets största rum. Hela huset flyter ihop som ett stort rum, utom sovrummen som ligger som separata kvarter ut från mitten. Den stora fläktkåpan i koppar är också kvar från förr!Älskar det lilla växthuset som sticker ut som ety fönster i köket. Har bara så svårt att förstå vad som växer bra här. Vore ju härligt att ha en lite örtagård i fönstret, men tänker att det verkar vara för varmt tidvis, för att det ska trivas bra där?Klurigt att fånga på bild, men det här är nästan min favoritplats! Ett litet utomhusvardagsrum under tack där det är helt otroligt mysigt att sitta på kvällarna och dricka ett glas vin eller kolla på film.Här solar vi (pah! Har typ aldrig hänt!) och badar i poolen (barnen. Inte jag. Jag sitter i skuggan och säger MAMMA BADAR INTE! Det veeeet ni. Fast det gör jag egentligen. Gillar bara inte att bli tjatbadad)Läshörna i Rios rum!Gillar den här lilla detaljen i trädgården ut mot gatan. Istället för staket har vi en mur med plantering på toppen. Där har vi suckulenter som varken behöver särskilt mycket vatten eller skötsel. Passar med andra ord mig ”Växt-mördarn” Blankens perfekt.Vad ni inte ser här är de cirka en miljard skor som ryms i huset också. Har två eller tre (lite beroende på hur vi räknar) enorma garderober med bara skor. Blankens, huvudsakligen. Är alldeles för känslomässigt fästad vid alla skor vi gjort att det bara inte går att rensa. Men en vacker dag, typ när skorna börjar ta över hela huset (Tänk Demagorgon i Stranger Things) får jag kanske göra det ändå.


4 kommentarer till “Med myset i fokus”

  1. Det ser helt fantastiskt ut, drömmigt verkligen. Välkommen till oss, så glad att du börjat blogga här och ser fram emot att följa dig!

  2. drömmigt värre! så himla fint och se hur det blivit nu när det är färdig. din stil gör en glad, älskar alla färger och former och att ni inte kastat ut allt utan just sparat gamla roliga detaljer som blir husets pärlor.
    vet inte hur varmt det blir i det där fönstret men coctailtomater, gurka och basilika borde väl funka om de sprayas och vattnas varje dag (från fat?). puss!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)


 Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar