Cecilia Blankens https://ceciliablankens.femina.se En till Femina webbplats Sat, 26 May 2018 14:15:15 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.4 Häng med mig här https://ceciliablankens.femina.se/hang-med-mig-har/ https://ceciliablankens.femina.se/hang-med-mig-har/#respond Sat, 26 May 2018 14:15:15 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=30001

Hörni, på helgerna när bloggen kanske håller sig lite lugnare vill ni kanske följa mig på Instagram? Ja, det gör ni ju förstås gärna hela veckan, men ni fattar. I helgen ska ni få följa med på plåtning, och så brukar det bli det en hel del vardagsliv, mycket LA-inspiration och ungefär allt där emellan!

@ceciliablankens heter jag där också!

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/hang-med-mig-har/feed/ 0
LA-tips: The Broad museum https://ceciliablankens.femina.se/la-tips-the-broad-museum/ https://ceciliablankens.femina.se/la-tips-the-broad-museum/#respond Fri, 25 May 2018 03:08:14 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29998

Bokade i ett ambitiöst ögonblick biljetter till The Broad för ett par veckor sedan. Ett nyöppnat museum med modern konst i downtown som är helt fantastiskt (biljetterna är gratis, men måste förbokas för den som är intresserad av ett besök!). En av tre jublade över beskedet att vi skulle gå på museum när jag hämtade dem efter skolan. De övriga två gnällde. Men jag tvingade med dem och tänkte att något slags jäkla intryck måste det väl ändå göra, fastän ingen av oss är konstkännare precis.

Och nej. Rio kanske inte precis blev rörd till tårar över att stå öga mot öga med en Basquiat-målning, och Remy såg jag till min stora fasa körde sin monster truck över en en Keith Haring-tavla. Men ändå! Det blev en mysig utflykt. Och en timma hann vi nog knalla runt och snacka om konsten innan de ruttnade och vi flydde fältet.

Hur som: dagens LA-tips! The Broad. Konst för alla nivåer och alla åldrar, och en bra anledning att besöka downtown!

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/la-tips-the-broad-museum/feed/ 0
En bättre onsdag https://ceciliablankens.femina.se/en-battre-onsdag/ https://ceciliablankens.femina.se/en-battre-onsdag/#respond Thu, 24 May 2018 07:22:29 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29988

En bättre onsdagskväll – med säsongsavslutning eller vad man ska säga, för det känns lite så i svenskgänget här innan alla åker till Sverige över sommaren och sprids för vinden – hemma hos Jennie. Vegetarisk trerättersmiddag (otroligt god dessutom!), mycket vin och härligt häng! Vilket det ytterst fjuttiga och dåliga bildutbudet bevisar. Ju trevligare kväll, desto färre och mindre ambitiösa bilder brukar det på något vis. Är kanske logiskt att det hänger ihop så? Hinner ju liksom inte tänka på varken blogg eller instagram när allt är så gott, mysigt och trevligt att allt annat liksom försvinner?

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/en-battre-onsdag/feed/ 0
Sommarens härligaste trend https://ceciliablankens.femina.se/sommarens-harligaste-trend/ https://ceciliablankens.femina.se/sommarens-harligaste-trend/#comments Wed, 23 May 2018 05:01:44 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29974 Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Jag älskade det sena 80-tals och 90-talsmodet när det såg ut så här. När kvinnor såg ut som feminina varianter av Onassis på semester på rivieran, eller som colombianska plantageägare, eller som han (och ingen kommer någonsin ihåg den här birollen som modeinspiration när jag brukar dra den (fullt förståeligt i och för sig); men kokainmagnaten i Crocodile Dundee. Hans stil gud vad den etsade sig fast som evig modeinspiration i min hjärna.

Därför är jag förstås extra glad att linneplagg, ljusa tyger, beige, khaki och militärgrönt. Höga midjor, stora skjortor, lösa silhuetter och olika ljusa nyanser som matchas med varandra är tillbaka och kanske hetare än någonsin.

Här är några egna varianter på den här känslan från senaste veckan. Övre bilden, byxor från Acne. Nedre: Jeans från Rodebjer, jacka, A part of the Art och skor från Blankens.

T-shirt med lejon från Twist & Tango,, klänning från Munthe, parkas Kylie från Ellos collectionMatch jumpsuit från Hope, vegetabilgarvade espadriller, Blankens, solglasögon & Other storiescroppade brallor med knyt i midjan, från Esprit Casual, kappa Yvonne coat från Twist & Tango,  perfekt vit T-shirt från MonkiKavaj och byxor från & Other stories

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/sommarens-harligaste-trend/feed/ 5
Den 6:e juni händer det roliga grejer! https://ceciliablankens.femina.se/den-6e-juni-hander-det-roliga-grejer/ https://ceciliablankens.femina.se/den-6e-juni-hander-det-roliga-grejer/#respond Tue, 22 May 2018 01:18:24 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29970 Förutom att det är en lång, härlig, ledig dag – så har Blankens öppen sin butik på Upplandsgatan 62 i Stockholm – och vi kommer ha härliga specialpriser och så kommer vi att ha klädbytardag för alla som handlar skor just den här dagen. Jag håller på att packa och rensa i min garderob. Ett Rodebjer-set, ett siden-set från Ganni och en skjorta från Prada ligger än så länge i högen som ska med till Stockholm den här dagen.

Så: boka den 6:e juni i kalendern. Rota igenom garderoben och ta med plagg ni har, det ska vara någon form av brand helst eller snygg vintage, rent och fräscht och i bra skick. Sedan tar ni med plagget till vår butik på Upplandsgatan 62, och så får ni byta det mot något annat inlämnat plagg som hänger där. Detta gäller alltså alla som passar på att handla skor den här dagen! Så du går därifrån med nya och i bästa fall fyndade skor och ett nytt inbytt plagg! Så himla bra och framför allt kul!

Anmäl er HÄR och ta gärna med kompisar!

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/den-6e-juni-hander-det-roliga-grejer/feed/ 0
Helgen i bilder (och ord) https://ceciliablankens.femina.se/helgen-i-bilder-och-ord/ https://ceciliablankens.femina.se/helgen-i-bilder-och-ord/#comments Mon, 21 May 2018 06:04:03 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29963 Stillsam helg, det gör vi (tyvärr) inte så ofta. Men i helgen så! Asch. När jag tänker efter var det kanske rätt fullsmetat ändå, men hur skulle det kunna vara annat med tre barn?

I fredags skickade vi med list hem alla kompisar så att det skulle finnas gott om tid att kolla på de tre sista avsnitten av vår nya favoritserie Sveriges fetaste hundar (går ju liksom inte att kolla svensk tv med amerikanska barn här). Beställde hem sushi och somnade tidigt i soffan – en perfekt fredagkväll med andra ord!

I lördags ställde skolan till med sin årliga ”World Fair” – det betyder att alla föräldrar slitit som djur för att förvandla skolan till ett tivoli med hoppborgar, vattenrutschkanor, spel, pysselstationer, matstånd och en massa annat. Och så dyker alla skolans familjer och hela grannskapet upp, köper biljetter till allt kul för glatta livet, och så går varenda penny tillbaka till skolan förstås. Förra året skåpade skolan hem motsvarande två miljoner kronor, som fick till fiollektioner för hela läsåret till alla barnen; en ladugård och trädgård på skolområdet, till extraresurser i klassrummen, nya datorer och en massa annat. Fantastiskt ju!

Rio var otroligt laddad för ”cakewalk” någon slags blandning mellan roulette och hela havet stormar. Stannar hjulet som snurrar på siffran du hamnar på när hjulet stoppar, så vinner du en tårta. Rio vann först inte. Och grät. Och nästa gång vann hon! Åh, hon har haft ett så kämpigt år, och den här tårtvinsten blev liksom något slags revansch. Det ofattbara i att hon kammade hem en hel tårta tog hela dagen att smälta för henne. Aja. Omöjligt att förklara här känner jag. Men det var stort. För henne. Och lite för mig också på något vis.

Söndagsmorgonpromenad med vovve och barn.

Det finns absolut ingen hejd på hur mycket det ska klättras hela utan. På allt och hela tiden. Pust. Jag lever med apor.

Sen åkte vi hem och rensade garaget på babygrejer, gamla möbler och annat jox. På tisdag kommer en firma som sedan skänker prylarna vidare till välgörenhet och hämtar allt. Gud vad skönt det kan vara att rensa!

Sedan grillade vi och åt middag ute. Och det blev så lyckat att det nog förtjänar ett helt eget inlägg senare i veckan. Ja, maten alltså. Det var den som var lyckad. Kring middagsbordet var det total kaos som vanligt!

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/helgen-i-bilder-och-ord/feed/ 1
Köp min förlossningsväska och rädda liv! https://ceciliablankens.femina.se/kop-min-forlossningsvaska-och-radda-liv/ https://ceciliablankens.femina.se/kop-min-forlossningsvaska-och-radda-liv/#comments Sun, 20 May 2018 04:44:06 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29953 Snart är det mors dag i Sverige, och då vill jag tipsa om Läkarmissionens kampanj där du kan köpa en förlossning i morsdagspresent. Förlossningen går direkt till en kvinna i Kongo eller Tanzania som annars hade fått föda barn i sitt enkla hem, ofta på ett sopat jordgolv. Gåvan kostar bara 150 kronor men kan vara skillnaden mellan liv och död, särskilt om det uppstår komplikationer. När Bonnie föddes behövdes hon till slut dras ut med hjälp av sugklocka, hade jag inte fått hjälp då vågar jag inte ens tänka på hur det slutat. Att ha tillgång till läkarvård när vi föder våra barn är någonting att vara verkligt tacksam över!

Men för att nå ut ännu bredare och samla in mer pengar har jag och ett gäng andra kvinnor tagit fram varsin dröm-förlossningsväska. Min väska innehåller några av de saker som jag tycker känns härliga att ta med till BB, men mycket av innehållet passar egentligen för alla. Väskorna ligger redan ute på Tradera och alla intäkter går till Läkarmissionens arbete för säkra förlossningar. Du kan vara med och buda fram till söndag 27 maj. Här hittar du min väska:

Oavsett om du vill vara med och buda på väskan eller inte, hopps jag att du i samband med mors dag kanske vill vara med och stötta våra medsystrar. Du swishar helt enkelt 150 kronor till 90 00 217 fär att vara med och rädda liv. Här kan du ladda ned ett fit gåvokort att ge till den mamma du vill fira:

Och vill du buda på väskan så innehåller den allt det här härliga!

Min väska innehåller: (och så punklistan på sakerna)

•. Mina favorittofflor, sammet och kalvskinn, 39, Kasti

·         Kofta, “The Kristin”, one size, Blankens

·         Väska, Changing Bag, Littlephant

·         Pekbok av Camilla Lundsten

·         Skallra, Littlephant

·         Bebisfilt, Littlephant

·         Body 50-56 cl, Emma och Malena/Babyshop.se

·         Body 50-56 cl, Emma och Malena/Babyshop.se

·         Mössa 0-3 mån, Emma och Malena/Babyshop.se

·         Overall 50-56 cl, Emma och Malena/Babyshop.se

·         Berlock, Liteflyt av Anette Floss

·         Tonic Body Treatment Oil, Clarins

·         Mascara Supra Volume, 01, Clarins

·         Doftljus Prosecco Bellini, Voluspa

·         Barnboken, Apoteket

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/kop-min-forlossningsvaska-och-radda-liv/feed/ 2
Garderobsutmaning: så matchar du hängslejeans! https://ceciliablankens.femina.se/garderobsutmaning-sa-matchar-du-hangslejeans/ https://ceciliablankens.femina.se/garderobsutmaning-sa-matchar-du-hangslejeans/#comments Fri, 18 May 2018 16:03:41 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29948

Garderobsutmaning från Alice:

Hej Cecilia! Jag älskar dina klädfråge-inlägg och har nu en egen som du gärna får svara på om du vill. Har nämligen köpt ett par jeanshängslebyxor som jag gillar jättemycket men känner mig osäker på vad jag ska ha till i form av överdel, kavaj/kofta och skor. Har du några idéer? Tack för grym blogg!

Tack själv Alice! Och ah! Hängselbyxan! Ett så underbart och så svårt plagg på samma gång. Underbart för att du kan gå runt och känna dig lika lös och ledig som en 3-åring, svårt för att du för den sakens skulle kanske inte nödvändigtvis vill se ut som en 3-åring. Samtidigt tänker jag att ett sådant här plagg kanske ska få vara casual, för att det passar bäst så, men på ett vuxet sätt. Ett åtsittande linne eller t-shirt kan bli fint under och ger en snygg siluett till den vidare brallan. En stor, lös skjorta eller tunika över tycker jag är snyggast. Kavaj kanske blir lite för stramt för ett så här relaxat plagg? Någon snygg hår-accessoar till och ett par sandaler eller skor som varken är för sportiga eller för eleganta passar också bra! Blankens The Ibiza i miljövänligt vegetabilgarvat läder är faktiskt sällan en dålig idé om jag får säga det själv!

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/garderobsutmaning-sa-matchar-du-hangslejeans/feed/ 1
Hållbara favoriter från Lindex https://ceciliablankens.femina.se/hallbara-favoriter-fran-lindex/ https://ceciliablankens.femina.se/hallbara-favoriter-fran-lindex/#comments Wed, 16 May 2018 15:24:26 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29901 I annonssamarbete med lindex

Lindex jobbar med hållbarhet på alla plan – från designprocessen till återanvändning av material när plaggen inte kan användas längre. Jag tror att det är så enormt viktigt att stora företag som Lindex tar täten i de här frågorna, för att den verkliga förändring och förbättring i modebranschen behöver genomgå verkligen ska ske. Redan idag är 95 % procent av bomullen Lindex använder från mer hållbara källor som Better Cotton Initiative, ekologisk bomull, GOTS och återvunnen bomull. Deras mål är att 100 % av bomullen ska komma från mer hållbara källor år 2020. Men bomull är ett enorm resurskrävande material, och därför jobbar Lindex också med alternativa och återvunna material som återvunnen ull och polyamid samt eco-viskos för att nämna ett par exempel.

När jag växte upp och var en modeintresserad tonåring på 90-talet så var Lindex den enda klädbutiken hemma i min stad. Det var dit jag gick och fick min modedos när ekonomin tillät. Sedan dess har Lindex en speciell plats i mitt hjärta, och jag tycker alltid att det är så fantastiskt kul när vi gör samarbeten ihop. Att de dessutom är ett företag med verkliga ambitioner att förändra gör förstås att jag gillar dem ännu mer. Vill ni läsa mer om Lindex hållbarhetsarbete tycker jag ni ska klicka er vidare hit – både intressant och imponerande läsning!

Alla plaggen på bilderna nedan kommer från Lindex sustainable choice-sortiment producerade med omsorg för människor och miljö!

Här hittar ni hela sortimentet på dam-sidan och här finns barn-plaggen!

En så perfekt outfit för Rio som gillar starka färger och coola brallor!

Bonnie älskar den här T-shirten! Ljusrosa chinos till. 

Att få alla ungar, mig själv och hund med på bild är klurigt! Minst sagt. Den här tröjan med ”gators” passade Remys smak så till den milda grad att han alltså vägrar ta den av sig ens när han sover. Får kanske skaffa en till? Gröna byxor till!

En vit skjorta är alltid bra att ha. En vit skjorta i fenomenalt snitt är perfekt! Klassiskt möter trend på bästa sätt!

Och de här byxorna till är som en dröm. Älskar att matcha dem med bara en svart T-shirt och sandaler också.

Två plagg jag tycker mycket om att ha i min garderob är byxdressen och sådana som går att använda på många olika sätt. Byxdressen är  i och för sig på samma sätt också enormt lätt att förvandla. Kan bäras till flipflops över baddräkten på väg hem från stranden, eller till klackar och kavaj när det är fest. Över den randiga byxdressen har jag en ärmlös skjortklänning som fick agera någon slags tunika här, men som är lika fin att ha knäppt och barbent eller över tights. Bra plagg på det viset!

Svarta byxdressar har jag avverkat ett par genom åren, och det har varit min garderobsräddare många gånger. Bästa plagget att klä både upp och ner precis hur du vill! Gillar det dressade snittet på denna!

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/hallbara-favoriter-fran-lindex/feed/ 2
Behån – för vems skull?i https://ceciliablankens.femina.se/behan-for-vems-skull/ https://ceciliablankens.femina.se/behan-for-vems-skull/#comments Tue, 15 May 2018 23:15:31 +0000 https://ceciliablankens.femina.se/?p=29931

Detta tänker jag på ofta: behåar! Visst, det finns de som verkligen, verkligen har behov av behå-stöd, men så är vi många som liksom jag tror att behå är livsviktigt för att ta sig genom dagen, men är det, om en frågar sig själv på allvar, verkligen så? Kan det inte vara på det viset att vi alltid fått höra att behån ger ett så fantastiskt stöd, och att det skumpar så ohyggligt jobbigt utan den? Att den liksom är själva beviset på kvinnlighet och något vi skaffar och kränger på oss innan vi ens utvecklat några slags bröst alls. Jag vet inte jag. För varje år som går blir en dag när jag måste ha behå på mig en lite sämre dag än andra dagar. Jag känner mig inspärrad och andnödd, det skaver och känns på ett sätt som definitivt inte väger upp den eventuella support fanskapet ger min lilla, lilla byst.

Och den främsta anledningen till att jag börjat utveckla någon slags behå-aversion – är att när jag har behå så har jag det bara för andras skull. För att det inte ska se konstigt ut på något möte, eller för att barnen ska skämmas när morsan kommer sättandes med nipplarna i vädret vid hämtning. Men så tänker ju inte män om sina bröstvårtor? Inte fan behöver de bry sig om en kylig bris får deras mans-tuttisar att skymta genom tröjan på skolgården? Varför skulle mina vara farligare än deras? Jo. För att mina (ja, alla kvinnors alltså) är sexualiserade något så in i bänken. Men det HAR JAG FAKTISKT INTE BETT OM tänker jag då och irriterar mig ännu mer.

Hand upp alla som kastat av sig behån så fort vi kommer hem? Hand upp alla som inte någon gång frågat sig hur dumt det är att ha det så? Lurar lite på om mitt 40-årslöfte nästa år till mig själv inte ska bli att säga hej och ajöss till behån en gång för alla!

Rent generallt har jag förstås inget emot behå – det är ju ett vackert plagg och säkert till hjälp för många. Jag bara stör mig på att det inte känns som att jag får välja själv riktigt.

]]>
https://ceciliablankens.femina.se/behan-for-vems-skull/feed/ 34