Annons

Annons


Älska vego

Ibland dagdrömmer jag om att flytta tillbaka till Sverige och öppna restaurang. Eller restaurangkedja kanske? Behöver ju inte vara ett vegoställe, men ett ställe med bra vegoutbud. Det finns så ooootroligt mycket bra, skitgod vegetarisk mat på caféer, lunchställen och restauranger här – och det är nästan alltid vad jag saknar mest när jag är i Sverige över somrarna. Finns massor att göra där på den svenska marknaden känns det som? Jag menar, hur mycket isbergssallad och couscous kan en människa äta?

Annons

Igår lunchade vi på BS Taqueria i downtown. Så fint. Och så gott! Jag åt tacos med någon slags spicy blomkål och en annan variant med svamp och vitlök. Och till det mexikanska majskolvar med Cotija-ost!

Susanne – också lycklig LA-vego!


8 kommentarer till “Älska vego”

 1. Restaurang/cafékedja låter toppen! Gör det! Och glöm i så fall inte Norrbotten. Vi önskar oss också god och fräsch vegomat. 😊

 2. Ja en kedja vore ju himla bra!! Det finns ju nöstan aldrig goda roliga alternativ till kött här. Och förresten vill jag säga att jag verkligen älskar the Kristin koftan!!!! Har den i marin och skönare och finare finns nog inte.
  Lotta

 3. Du har nog tittat på fel ställen… utbudet växer så det knakar, och det finns nog inte en restaurang som inte har vegansk, eller i varje fall vegetariska alternativ.
  Du kan t.o.m. få vegansk mat på MAX.
  Så det händer massor, ge inte upp!
  Vet inte hur det ser ut på Kinnekulle dock 😉

  1. Ja det är ju inte det att man inte kan få vegetarisk mat, det är kreativ och kul vegetarisk mat som fått lika mycket kärlek som övriga menyn jag saknar i Sverige. Finns dock ingen burgarkedja här som är lika bra på vego som Max!

   1. Vill hålla med föregående talare. Det finns massor med ställen med kreativ vegetarisk och vegansk mat. Iallafall i större städer. Tycker det har hänt enormt mycket bara de senaste två åren. Sen önskar även jag ÄNNU mer och det går såklart inte att jämföra med LA, men isbergssalladen känns enormt långt borta nu!

 4. SNÄLLA gör detta! Är så förbaskat trött på dåligt snabbmatsutbud, framförallt till barn, men även överlag.
  Är så fascinerad av hur dåligt det kan bli och bara fortsätta att vara. Jag går på diet nu och att handla något snabbt att äta på te x en bensinmack är uteslutet. (Och då kör jag ändå viktväktarna så jag behöver inte utesluta något egentligen. Man att bränna hela dagsintaget på en bensinmack pga på resande fot eller panikhungrig känns så ovärt.)
  Oavsett dieter eller inte, det är svårt att hitta bra och GOD veg-mat, tom på söder där vi bor. Barnen ör sällan sugna på ett berg av isbergssallad till lunch.. Men annan vegmat som vi lagar hemma slinker ner. Hur kan det vara så svårt att laga och servera god vegomat? Är det inte ekonomiskt så ett matställe går runt eller vad? Jag vet inte. Kan tänka mig att hårdproducerad snabbfabriksmat är billigare förvisso.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)


 Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar